Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Supa Italieneasca

Ingrediente
1/4 kg fasole uscata, 1 morcov, 1 patrunjel, o ceapa, o mana fasole verde, 2-3 cartofi, un sfert de varza, o conopida, 1 dovlecel, 2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii, 100 gr. de macaroane, 200 gr. branza, 2 linguri ulei, 1-2 catei usturoi

Preparare
Se pune cu apa la foc mic 1/4 kg. fasole uscata; dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa si se pune cu alta apa fierbinte sa fiarba impreuna cu un morcov, un patrunjel si o ceapa, toate taiate marunt. Apoi se adauga pe rand dupa timpul cat la trebuie sa fiarba: o mana de fasole verde taiata in bucati de 2-3 cm, 2-3 cartofi curatati si taiati in bucati potrivite, un sfert de varza taiata, o conopida mica rupta in bucati, un dovlecel tanar curatat si taiat bucati, 2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii si la urma vreo 100 gr. de macaroane. In timp ce zarzavatul fierbe, se freaca deoparte 200 gr. de branza alba de Braila cu 2 linguri de ulei, pus cate putin odata, un catel sau doi de usturoi bine sfarmat si un carf de cutit de foi de magheran. Se amesteca totul bine pana se face o crema spumoasa. Se pune cate putina supa pana se subtiaza, apoi se toarna toata in oala de supa, se gusta de sare, si se lasa sa mai dea vreo doua clocote. Supa trebuie sa fie groasa, dar cui ii place mai subtire sa mai adauge putina apa fierbinte la ultimele clocote.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Supe De Legume

Supa Cu Spanac Si Smintina
Supa Falsa
Supa Crema De Dovlecei
Supa Italieneasca
Supa De Legume Cu Zdrente
Supa De Dovleac
Supa De Fasole Uscata
Supa Crema De Dovleac
Supa De Galuste De Branza
Supa De Salata Verde Cu Marar
Supa - Crema De Telina
Supa De Legume Verzi
Supa Crema De Conopida
Supa De Rosii Cu Fidea
Supa Crema De Praz
Supa Crema De Ciuperci
Supa De Cartofi Pasata
Supa De Chimen
Supa-crema Din Rosii Si Praz
Supa Cu Taitei
 

Top Retete Culinare