Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Supa Crema De Cartofi Cu Praz

Ingrediente
1/2 kg. cartofi, 2 fire de praz, 1 litru supa de carne (de zarzavat), 50 gr. unt, 1 lingura faina, 1 galbenus, 1 pahar lapte (1/2 pahar smintina), cuburi de piine alba prajita, sare

Preparare
Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in patru. De asemenea, prazul curatat se taie bucatele. Se pun toate la fiert cu supa de carne sau de zarzavat (sau cu apa fiarbinte) si sare. Cind s-au muiat, se dau prin sita. Separat se incinge untul, se adauga faina si se rumenesc putin. Se stinge cu pireul de cartofi si praz, se adauga zeama lor si se lasa sa mai dea citeva clocote. Separat se pune galbenusul batut bine si amestecat cu laptele sau smintina intr-un vas sa fiarba in aburi (intr-o cratita cu apa clocotita). Cind a inceput sa fiarba acest sos, se adauga la supa (batindu-l cu cite o lingura de supa).

Servire
Se serveste imediat cu cuburi de piine prajita

Durata
1 h20 min

 

Alte Retete din categoria Supe De Legume

Supa De Dovlecei Si Rosii
Supa Rece De Rosii Cu Busuioc
Supa-crema De Orez
Supa De Mazare (boabe) Cu Galuste
Supa-crema De Conopida
Supa De Mazare Uscata Pasata
Crema-supa De Sfecla
Supa Crema De Cartofi (dietetica)
Supa Pasata De Morcovi
Supa De Chimen Cu Legume
Supa Crema De Dovlecei Cu Lapte
Supa Crema De Rosii
Supa De Patrunjel
Supa De Galuste De Branza
Supa De Spanac
Supa Crema De Telina
Supa De Ciuperci
Supa De Zarzavat Simpla
Supa De Dovlecei Cu Gris
Supa De Gris
 

Top Retete Culinare