Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Supa Crema De Cartofi Cu Praz

Ingrediente
1/2 kg. cartofi, 2 fire de praz, 1 litru supa de carne (de zarzavat), 50 gr. unt, 1 lingura faina, 1 galbenus, 1 pahar lapte (1/2 pahar smintina), cuburi de piine alba prajita, sare

Preparare
Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in patru. De asemenea, prazul curatat se taie bucatele. Se pun toate la fiert cu supa de carne sau de zarzavat (sau cu apa fiarbinte) si sare. Cind s-au muiat, se dau prin sita. Separat se incinge untul, se adauga faina si se rumenesc putin. Se stinge cu pireul de cartofi si praz, se adauga zeama lor si se lasa sa mai dea citeva clocote. Separat se pune galbenusul batut bine si amestecat cu laptele sau smintina intr-un vas sa fiarba in aburi (intr-o cratita cu apa clocotita). Cind a inceput sa fiarba acest sos, se adauga la supa (batindu-l cu cite o lingura de supa).

Servire
Se serveste imediat cu cuburi de piine prajita

Durata
1 h20 min

 

Alte Retete din categoria Supe De Legume

Supa Crema De Spanac
Supa De Rosii Cu Fidea
Supa De Porumb
Supa De Salata Verde
Supa Meridionala
Supa Crema De Telina Cu Albus
Supa De Conopida
Supa De Legume Cu Ciuperci
Supa Care Te Slabeste
Supa Rece De Rosii Cu Busuioc
Supa Crema De Cartofi Cu Praz
Supa De Zarzavat Cu Gris Sau Tapioca
Supa De Hasmatuchi
Supa De Zarzavat Simpla
Ciorba De Castraveti
Supa De Cartofi Gatita Greceste
Supa Crema De Spanac Simpla
Supa Crema De Conopida
Supa De Ceapa Si Svaiter
Supa Cu Taitei
 

Top Retete Culinare