Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Supa Crema De Dovlecei

Ingrediente
3-4 buc. dovlecel, 2 buc. ceapa, 80 gr. unt, o lingura faina, 1 pahar lapte, 2 buc. oua, sare, 2 1/2 l apa, 100-150 gr. smintina, 2-3 buc. oase

Preparare
Se spala oasele, se sparg si se fierb bine in cantitatea de apa respectiva. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara. In aceasta zeama se introduce ceapa curatata si taiata felii subtiri si dovleceii curatati, taiati in bucati nu prea mari si inabusiti in grasime. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Faina se amesteca cu laptele caldut si se introduce in supa, apoi se mai lasa sa fiarba 30-35 min. dupa care se trece totul prin sita. Se bate cu galbenusurile de ou si se presara verdeata tocata marunt.

Servire
Se serveste cu smintina si cu crutoane din piine prajita

Durata
2 h55 min

 

Alte Retete din categoria Supe De Legume

Supa De Linte
Supa De Sparanghel
Supa De Dovlecei
Supa Crema De Conopida
Supa Crema De Carote
Ajo Blanco (gazpacho Alb)
Gazpacho
Supa De Chimen Cu Legume Si Ou
Supa De Varza Dulce
Supa Din Cartofi Fierti
Supa Cu Usturoi
Supa De Ceapa Cu Parmezan
Supa De Rosii Cu Zdrente
Supa Dulce
Supa De Gulii Si Cartofi
Supa De Cartofi-crema
Supa De Zarzavat Simpla
Supa De Telina Si Cartofi
Supa De Verdeturi
Supa-crema De Dovlecei
 

Top Retete Culinare