Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sos Frantuzesc

Ingrediente
1/2 lingura de unt, 1 lingura de faina, 3 cesti de zeama de carne, frunze de patrunjel, pielite si cotoare de la 4-5 ciuperci, zeama de la 1/2 lamaie, unt proaspat cat o nuca, 2 galbenusuri

Preparare
Se face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu. Se adauga frunze de patrunjel si pielite si cotoare de la 4-5 ciuperci bine spalate. Se lasa sa fiarba adaugand cu incetul inca o ceasca de zeama de carne. Din cand in cand se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata. Trebuie sa fiarba cam o ora. Cand e gata se trece prin sita, se adauga zeama de la 1/2 lamaie, unt proaspat cat o nuca si 2 galbenusuri batute spuma cu putin sos deoparte intr-un castron.

Servire
Se serveste indata ce e gata.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Sosuri Albe

Sos De Unt Si Miere
Sos Alb Pentru Salata Orientala
Sos Delicios
Esenta De Ciuperci
Sos Mornay
Sos De Marar
Sos De Vanilie Si Cu Lapte
Sos Pentru Salata De Peste
Sos De Smintina
Sos Bechamel
Sos De Marar Cu Smintina
Sos Maioneza
Sos De Hrean Cu Smintina
Esenta De Ciuperci Cu Vin
Sos Olandez
Sos De Smintina Cu Unt
Ciulama De Ciuperci (a La Delia)
Sos Mexican Cu Ardei Iute Si Branza Topita
Sos Pentru Fripturi
Sos De Lapte
 

Top Retete Culinare