Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sos Frantuzesc

Ingrediente
1/2 lingura de unt, 1 lingura de faina, 3 cesti de zeama de carne, frunze de patrunjel, pielite si cotoare de la 4-5 ciuperci, zeama de la 1/2 lamaie, unt proaspat cat o nuca, 2 galbenusuri

Preparare
Se face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu. Se adauga frunze de patrunjel si pielite si cotoare de la 4-5 ciuperci bine spalate. Se lasa sa fiarba adaugand cu incetul inca o ceasca de zeama de carne. Din cand in cand se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata. Trebuie sa fiarba cam o ora. Cand e gata se trece prin sita, se adauga zeama de la 1/2 lamaie, unt proaspat cat o nuca si 2 galbenusuri batute spuma cu putin sos deoparte intr-un castron.

Servire
Se serveste indata ce e gata.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Sosuri Albe

Sos Alb Pentru Carne Fiarta
Sos De Migdale Frantuzesc
Sos De Maioneza Cu Lapte
Sos De Marar
Sos Espagnole
Sos De Visine
Esenta De Ciuperci
Sos Delicios
Sos Olandez
Sos De Hrean Cu Smintina
Sos De Vin Pentru Peste Rasol
Sos De Iaurt Cu Mustar
Sos Alb Dietetic
Sos De Mozarella
Extract De Ciuperci
Sos Din Sunca, Vin Alb Si Cimbru
Sos Din Castrevete Si Mustar
Sos De Mustar Cu Tarhon
Sos De Cartofi
Sos De Smintina Cu Zeama De Lamiie
 

Top Retete Culinare