Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sos De Vin Pentru Peste Rasol

Ingrediente
50 g unt sau untdelemn, 30 g faina, 2 galbenusuri, 100 ml smintina, 200 ml vin alb sec, 1/2 l supa in care a fiert pestele

Preparare
Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 rinduri, amestecind bine pina se desfac cocoloasele si la urmp se toarna vinul. Se lasa sa fiarba 2-3 clocote ca sa se lege, apoi cratita se ia de pe foc. Galbenusurile se freaca cu smintina si, facultativ, se pune o lingurita cu mustar; totul se amesteca cu sosul fierbinte. Pentru aroma, se adauga marar, patrunjel, tarhon, dupa gust.

Durata
20 min

 

Alte Retete din categoria Sosuri Albe

Sos Alb Simplu
Sos Alb Pentru Peste
Sos Alb Pentru Carne Fiarta
Sos Bechamel
Sos Mornay
Sos Alb Cu Parmezan
Sos De Sardele De Lissa
Sos De Smintina Si Cascaval
Sos Alb Pentru Salata Orientala
Sos Muselin
Sos De Smintina
Sos De Visine
Extracte De Oase
Sos Espagnole
Sos Pentru Fripturi
Sos De Smintina Cu Unt
Sos De Unt Si Miere
Sos Muselin (imitatie)
Ciulama De Ciuperci (a La Delia)
Sos Alb
 

Top Retete Culinare