Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sos De Vin Pentru Peste Rasol

Ingrediente
50 g unt sau untdelemn, 30 g faina, 2 galbenusuri, 100 ml smintina, 200 ml vin alb sec, 1/2 l supa in care a fiert pestele

Preparare
Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 rinduri, amestecind bine pina se desfac cocoloasele si la urmp se toarna vinul. Se lasa sa fiarba 2-3 clocote ca sa se lege, apoi cratita se ia de pe foc. Galbenusurile se freaca cu smintina si, facultativ, se pune o lingurita cu mustar; totul se amesteca cu sosul fierbinte. Pentru aroma, se adauga marar, patrunjel, tarhon, dupa gust.

Durata
20 min

 

Alte Retete din categoria Sosuri Albe

Sos De Mozarella
Sos De Smintina Si Cascaval
Esenta De Ciuperci
Sos De Sardele De Lissa
Sos De Cartofi
Sos De Marar Cu Smintina
Sos Bechamel Original
Sos De Hrean Cu Smintina
Sos Maionez Cu Frisca
Sos De Migdale Frantuzesc
Sos Muselin
Sos Frantuzesc
Sos Bechamel
Sos Pentru Fripturi
Sos De Marar
Sos Anghemaht
Sos Maioneza
Extracte De Oase
Sos De Iaurt Cu Mustar
Sos De Maioneza Cu Lapte
 

Top Retete Culinare