Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sos Mornay

Ingrediente
doua linguri de unt, doua linguri de faina, trei cani cu lapte, 150 g schvaitzer ras, sare, piper, nucsoara

Preparare
Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a inceta de a amesteca sosul. Consistenta dorita este cea a unei smintini mai groase. Se toarna schvaitzerul ras si se amesteca pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa doua minute se da deoparte si se asezoneaza.

Servire
Se foloseste pentru gratinat.

Durata
20 min

 

Alte Retete din categoria Sosuri Albe

Sos Alb Simplu
Sos Alb Pentru Carne Fiarta
Sos De Vanilie Si Cu Lapte
Sos De Migdale Frantuzesc
Sos De Hrean Cu Smintina
Sos Maioneza
Sos Alb Cu Parmezan
Sos De Iaurt
Sos Maionez Cu Frisca
Sos De Cartofi
Sos De Sardele De Lissa
Sos Pentru Salata De Peste
Extract De Ciuperci
Sos Delicios
Sos Alb Pentru Peste
Sos Mornay
Sos Alb-rece
Sos De Smintina Cu Zeama De Lamiie
Sos De Smintina Cu Unt
Sos Din Castrevete Si Mustar
 

Top Retete Culinare