Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sos Mornay

Ingrediente
doua linguri de unt, doua linguri de faina, trei cani cu lapte, 150 g schvaitzer ras, sare, piper, nucsoara

Preparare
Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a inceta de a amesteca sosul. Consistenta dorita este cea a unei smintini mai groase. Se toarna schvaitzerul ras si se amesteca pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa doua minute se da deoparte si se asezoneaza.

Servire
Se foloseste pentru gratinat.

Durata
20 min

 

Alte Retete din categoria Sosuri Albe

Sos De Vin Pentru Peste Rasol
Sos De Mere
Sos Alb Pentru Salata Orientala
Sos Alb Dietetic
Sos Tartar
Sos Din Castrevete Si Mustar
Extract De Ciuperci
Sos Din Unt Si Nucsoara
Sos Espagnole
Sos De Cartofi
Sos Alb Cu Parmezan
Sos Delicios
Sos De Marar Cu Smintina
Esenta De Ciuperci Cu Vin
Sos Pentru Salata De Peste
Sos De Migdale Frantuzesc
Sos Muselin
Sos De Sardele De Lissa
Sos Bechamel
Sos De Smintina
 

Top Retete Culinare