Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sos Mornay

Ingrediente
doua linguri de unt, doua linguri de faina, trei cani cu lapte, 150 g schvaitzer ras, sare, piper, nucsoara

Preparare
Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a inceta de a amesteca sosul. Consistenta dorita este cea a unei smintini mai groase. Se toarna schvaitzerul ras si se amesteca pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa doua minute se da deoparte si se asezoneaza.

Servire
Se foloseste pentru gratinat.

Durata
20 min

 

Alte Retete din categoria Sosuri Albe

Sos De Iaurt
Sos De Lapte
Sos Alb
Extracte De Oase
Sos De Marar Cu Smintina
Sos De Sardele De Lissa
Sos De Mere
Sos De Iaurt Cu Mustar
Sos Delicios
Extract De Ciuperci
Sos Pentru Fripturi
Sos De Smintina Cu Unt
Sos Frantuzesc
Sos Alb-rece
Sos De Migdale Frantuzesc
Sos De Hrean Cu Smintina
Sos Olandez
Sos De Visine
Sos Tartar
Sos De Smintina Cu Zeama De Lamiie
 

Top Retete Culinare