Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sos Mornay

Ingrediente
doua linguri de unt, doua linguri de faina, trei cani cu lapte, 150 g schvaitzer ras, sare, piper, nucsoara

Preparare
Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a inceta de a amesteca sosul. Consistenta dorita este cea a unei smintini mai groase. Se toarna schvaitzerul ras si se amesteca pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa doua minute se da deoparte si se asezoneaza.

Servire
Se foloseste pentru gratinat.

Durata
20 min

 

Alte Retete din categoria Sosuri Albe

Sos Alb-rece
Extracte De Oase
Sos Mornay
Sos Mexican Cu Ardei Iute Si Branza Topita
Sos Alb Dietetic
Sos Alb Pentru Carne Fiarta
Sos Tartar
Sos Muselin (imitatie)
Sos De Maioneza Cu Lapte
Sos Pentru Salata De Peste
Sos Maioneza
Sos De Marar Cu Smintina
Sos Pentru Fripturi
Ciulama De Ciuperci (a La Delia)
Sos De Vin Pentru Peste Rasol
Sos De Visine
Sos De Smintina Cu Zeama De Lamiie
Sos De Mozarella
Sos De Smintina Si Cascaval
Sos Din Castrevete Si Mustar
 

Top Retete Culinare