Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sos Mornay

Ingrediente
doua linguri de unt, doua linguri de faina, trei cani cu lapte, 150 g schvaitzer ras, sare, piper, nucsoara

Preparare
Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a inceta de a amesteca sosul. Consistenta dorita este cea a unei smintini mai groase. Se toarna schvaitzerul ras si se amesteca pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa doua minute se da deoparte si se asezoneaza.

Servire
Se foloseste pentru gratinat.

Durata
20 min

 

Alte Retete din categoria Sosuri Albe

Sos De Cartofi
Sos De Maioneza Cu Lapte
Sos Bechamel Original
Sos De Smintina
Sos De Hrean Cu Smintina
Extract De Ciuperci
Sos De Marar Cu Smintina
Sos Din Castrevete Si Mustar
Sos De Sardele De Lissa
Sos Din Sunca, Vin Alb Si Cimbru
Sos Muselin
Esenta De Ciuperci Cu Vin
Sos De Marar
Sos Tartar
Sos Muselin (imitatie)
Sos Alb Pentru Salata Orientala
Sos De Iaurt
Sos Alb Simplu
Sos De Lapte
Esenta De Ciuperci
 

Top Retete Culinare