Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Cum Se Intretin Vasele De Bucatarie

 

Vase de otel inoxidabil
- Sa fie perfect degresate si sa fie clatite cu apa in care s-a pus putin otet.
- Spalate cu apa care contine mult detergent si clatite superficial, se vor acoperi in timp cu un strat fin de urme de chimicale si vor capata reflexe albastre-vinetii.
- Din cand in cand, exteriorul sa fie lustruit cu putin alcool.


Vase emailate
- Se curata cu Tix.
- Sa nu fie frecate cu bureti metalici care zgarie emailul.


Vase de sticla rezistente la foc
- Sa fie fierte din cand in cand in apa cu detergent.
- Sa nu fie frecate cu burete metalic.
- Sa nu fie puse direct pe flacara.


Vase de aluminiu
- Vor fi spalate cu apa sapunita sau cu o carpa moale imbibata in sapun.
- Mancarea prinsa pe fund se scoate cu apa calda si o perie moale, nu cu un burete metalic.
- Pentru a disparea urmele de negreala, se pun la fiert, circa 10 minute, in apa cu otet sau zeama de lamaie; nu le convin prafurile aspre de curatat, soda sau lesia de cenusa, care le strica si le innegresc.
- Daca vreti sa le pastrati cat mai mult timp, e bine sa le stergeti cu grija, dupa spalat.


Vase de arama
- Sa fie spalate cu apa fierbinte, in care s-a dizolvat putin sapun.
- Sa fie frecate regulat, cu un amestec de sare umeda si otet.
- Sa fie frecate din cand in cand cu o bucata de lamaie inmuiata in sare.
- Sa fie clatite si bine uscate.

 

Top Retete Culinare