Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Saramura De Crap Romanesc

Ingrediente
1 crap romanesc de aproximativ 2-3 Kg, 3-4 rosii, 5 legsturi de pstrunjel, 1 buc. gogosar rosu, 2 ardei iuti (verzi), 3 lingurite delicat de legume, jumatate cutie suc de rosii, sare de bucatarie grunjoasa

Preparare
Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe gratar. Cand e gata, se pune intr-un vas si se acopera cu un stergar sau un capac. Se pun apoi pe gratar rosiile si gogosarul. Separat, se pregateste sosul, dupa cum urmeaza: Intr-o oala se fierb 2,5 l apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga delicatul si se fierbe, in continuare, la foc mic aproximativ 4 minute. Apoi, se adauga gogosarul si rosiile decojite si tocate marunt, sucul de rosii si ardeiul iute (dupa gust) lasandu-se pe foc aproximativ 5 minute. Se toaca marunt 3 legaturi de patrunjel, se adauga peste sos si se opreste focul, acoperindu-se oala cu un capac. Dupa aproximativ 4 minute se adauga pestele si cele 2 legaturi de patrunjel ramase, de asemenea, tocate mrunt. Se acopera oala cu un capac. Atentie! Sarea folosita la gratar si delicatul sunt suficiente. Nu se mai adauga sare!

Servire
Se poate servi dupa aproximativ 10-15 minute, cu mamaliguta si vin alb sec.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Saramura De Crap Aromata
Merlan Cu Branza Gen Svaiter
Peste "a Suisse"
Crap La Cuptor Pescaresc
Plachie De Crap In Vin
Rasol De Salau Cald
Saramura De Peste
Plachie De Crap
Chiftelute Din Peste
Peste Cu Spanac
Peste Marinat
Salau Marinat
Sufleu Din Peste
Crap Umplut Cu Orez
Peste Rasol Cu Cartofi Si Slanina
Peste La Cuptor
Crap Prajit
Plachie De Crap Cu Verdeata
Crap Umplut Cu Ciuperci Si Nucsoara
Peste Cu Sos De Mere
 

Top Retete Culinare