Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Saramura De Crap Romanesc

Ingrediente
1 crap romanesc de aproximativ 2-3 Kg, 3-4 rosii, 5 legsturi de pstrunjel, 1 buc. gogosar rosu, 2 ardei iuti (verzi), 3 lingurite delicat de legume, jumatate cutie suc de rosii, sare de bucatarie grunjoasa

Preparare
Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe gratar. Cand e gata, se pune intr-un vas si se acopera cu un stergar sau un capac. Se pun apoi pe gratar rosiile si gogosarul. Separat, se pregateste sosul, dupa cum urmeaza: Intr-o oala se fierb 2,5 l apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga delicatul si se fierbe, in continuare, la foc mic aproximativ 4 minute. Apoi, se adauga gogosarul si rosiile decojite si tocate marunt, sucul de rosii si ardeiul iute (dupa gust) lasandu-se pe foc aproximativ 5 minute. Se toaca marunt 3 legaturi de patrunjel, se adauga peste sos si se opreste focul, acoperindu-se oala cu un capac. Dupa aproximativ 4 minute se adauga pestele si cele 2 legaturi de patrunjel ramase, de asemenea, tocate mrunt. Se acopera oala cu un capac. Atentie! Sarea folosita la gratar si delicatul sunt suficiente. Nu se mai adauga sare!

Servire
Se poate servi dupa aproximativ 10-15 minute, cu mamaliguta si vin alb sec.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Salau Prajit Cu Usturoi
Peste Sarat Cu Mirodenii Si Sos
Crap Grecesc
Salau Cu Patrunjel Verde
Plachie De Crap In Vin
Salau In Aspic
Scoici Cu Vin Alb
Salau Cu Cascaval Si Smintina
Saramura De Crap Aromata
Pastrav Umplut
Peste Cu Ciuperci
Crap La Cuptor Cu Usturoi
Rosii Umplute Cu Pasta De Peste
Ardei Umpluti Cu Stavrid
Macrou La Gratar
Crap Rasol Cu Legume
Peste Marinat
Budinca De Peste Cu Smintina Si Cascaval
Saramura De Platica (reteta Din Delta)
Peste La Cuptor Pe Taietei
 

Top Retete Culinare