Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Saramura De Crap Romanesc

Ingrediente
1 crap romanesc de aproximativ 2-3 Kg, 3-4 rosii, 5 legsturi de pstrunjel, 1 buc. gogosar rosu, 2 ardei iuti (verzi), 3 lingurite delicat de legume, jumatate cutie suc de rosii, sare de bucatarie grunjoasa

Preparare
Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe gratar. Cand e gata, se pune intr-un vas si se acopera cu un stergar sau un capac. Se pun apoi pe gratar rosiile si gogosarul. Separat, se pregateste sosul, dupa cum urmeaza: Intr-o oala se fierb 2,5 l apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga delicatul si se fierbe, in continuare, la foc mic aproximativ 4 minute. Apoi, se adauga gogosarul si rosiile decojite si tocate marunt, sucul de rosii si ardeiul iute (dupa gust) lasandu-se pe foc aproximativ 5 minute. Se toaca marunt 3 legaturi de patrunjel, se adauga peste sos si se opreste focul, acoperindu-se oala cu un capac. Dupa aproximativ 4 minute se adauga pestele si cele 2 legaturi de patrunjel ramase, de asemenea, tocate mrunt. Se acopera oala cu un capac. Atentie! Sarea folosita la gratar si delicatul sunt suficiente. Nu se mai adauga sare!

Servire
Se poate servi dupa aproximativ 10-15 minute, cu mamaliguta si vin alb sec.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Peste Cu Orez
Pastrav Umplut
Crap In Foi De Dafin Stropit Cu Vin Rosu
Rasol De Salau Cald
Peste La Cuptor Cu Rosii Si Usturoi
Peste Inabusit
"papiote" De Cod
Pastravi Cu Bere
Caserola Cu Ton Si Broccoli
Crochete Din Peste
Peste "a La Bonne Femme"
Somon Cu Lamiie
Peste Cu Sos De Mere
Crap Cu Morcov
Musaca Cu Ton Si Paste Fainoase
Crap Umplut Cu Nuci
Rasol De Peste Cu Legume
Peste La Cuptor
File De Peste Cu Ciuperci
Peste Cu Sos Ragut
 

Top Retete Culinare