Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Saramura De Crap Romanesc

Ingrediente
1 crap romanesc de aproximativ 2-3 Kg, 3-4 rosii, 5 legsturi de pstrunjel, 1 buc. gogosar rosu, 2 ardei iuti (verzi), 3 lingurite delicat de legume, jumatate cutie suc de rosii, sare de bucatarie grunjoasa

Preparare
Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe gratar. Cand e gata, se pune intr-un vas si se acopera cu un stergar sau un capac. Se pun apoi pe gratar rosiile si gogosarul. Separat, se pregateste sosul, dupa cum urmeaza: Intr-o oala se fierb 2,5 l apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga delicatul si se fierbe, in continuare, la foc mic aproximativ 4 minute. Apoi, se adauga gogosarul si rosiile decojite si tocate marunt, sucul de rosii si ardeiul iute (dupa gust) lasandu-se pe foc aproximativ 5 minute. Se toaca marunt 3 legaturi de patrunjel, se adauga peste sos si se opreste focul, acoperindu-se oala cu un capac. Dupa aproximativ 4 minute se adauga pestele si cele 2 legaturi de patrunjel ramase, de asemenea, tocate mrunt. Se acopera oala cu un capac. Atentie! Sarea folosita la gratar si delicatul sunt suficiente. Nu se mai adauga sare!

Servire
Se poate servi dupa aproximativ 10-15 minute, cu mamaliguta si vin alb sec.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Crap Umplut Cu Nuci
Peste Cu Usturoi Si Lamiie
Rasol De Peste Cu Legume
Peste Cu Sos Pescador
Pana De Somn
Peste Cu Sos La Cuptor
Peste Pe Legume
File De Salau Cu Rosii La Cuptor
Plachie De Crap
Crap Cu Varza
Mincare De Somn Cu Rosii
Cubulete De Peste Prajit
Crap Cu Sos Rosu Si Cascaval
Salau Cu Cascaval Si Smintina
Pastravi La Gratar
Salmon In Sos De Whisky Si Smantina
Friptura De Peste
Crap Cu Arpagic
Stiuca La Gratar
Platica Cu Saramura Picanta De Legume
 

Top Retete Culinare