Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Saramura De Crap Romanesc

Ingrediente
1 crap romanesc de aproximativ 2-3 Kg, 3-4 rosii, 5 legsturi de pstrunjel, 1 buc. gogosar rosu, 2 ardei iuti (verzi), 3 lingurite delicat de legume, jumatate cutie suc de rosii, sare de bucatarie grunjoasa

Preparare
Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe gratar. Cand e gata, se pune intr-un vas si se acopera cu un stergar sau un capac. Se pun apoi pe gratar rosiile si gogosarul. Separat, se pregateste sosul, dupa cum urmeaza: Intr-o oala se fierb 2,5 l apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga delicatul si se fierbe, in continuare, la foc mic aproximativ 4 minute. Apoi, se adauga gogosarul si rosiile decojite si tocate marunt, sucul de rosii si ardeiul iute (dupa gust) lasandu-se pe foc aproximativ 5 minute. Se toaca marunt 3 legaturi de patrunjel, se adauga peste sos si se opreste focul, acoperindu-se oala cu un capac. Dupa aproximativ 4 minute se adauga pestele si cele 2 legaturi de patrunjel ramase, de asemenea, tocate mrunt. Se acopera oala cu un capac. Atentie! Sarea folosita la gratar si delicatul sunt suficiente. Nu se mai adauga sare!

Servire
Se poate servi dupa aproximativ 10-15 minute, cu mamaliguta si vin alb sec.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Musaca Cu Ton Si Paste Fainoase
Rasol De Peste Cu Maioneza
Peste Marinat
File De Salau Cu Rosii La Cuptor
Salau Polonez Rapid
Crap Cu Sos Rosu Si Cascaval
Zacusca De Peste Cu Arpagic
Cod A La French Country
Stiuca La Gratar
Somon La Cuptor Cu Sos De Portocale
Peste Cu Sos Pescador
Caserola Cu Ton Si Broccoli
Saramura Aromata Cu Usturoi
Pana De Somn
Crap Rasol Cu Legume
Peste Cu Ciuperci
Saramura Dobrogeana
Peste Pescaresc
Merlucius Cu Rozmarin
Crap Cu Varza
 

Top Retete Culinare