Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Peste Cu Ciuperci

Ingrediente
1 kg peste, 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, 300 g rosii sau 200 ml suc de rosii, un virf de lingurita piper, o foaie de dafin, o ramura de cimbru, 100 ml vin, lamaie, marar sau patrunjel, sare

Preparare
Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mari in jurul lui, cu rosiile taiate in felii mai groase sau cu sucul de rosii, piperul, foaia de dafin, cimbrul,vinul si 3-4 felii de lamiie fara coaja alba (care amareste). Toate se presara cu o lingurita de sare si se pune untdelemnul. Tava se introduce in cuptor la foc submijlociu, unde se lasa cca o ora, ca pestele sa se friga incet; se stropesc cu sosul din cind in cind, atit pestele cit si ciupercile. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, pestele se intoarce pe partea cealalta. Cind este gata, se serveste cald, cu ciupercile alaturi, ca garnitura, presarate cu marar sau patrunjel.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Rosii Umplute Cu Pasta De Peste
Plachie De Peste
Sufleu Din Peste
Saramura Dobrogeana
Peste Cu Sos Tomat Si Vinete
Saramura De Crap Picanta
Macrouri La Cuptor
Plachie De Crap Cu Ceapa
Pastravi Cu Bere
Peste Umplut Cu Ciuperci
Salau Cu Cascaval Si Smintina
Peste Cu Sos La Cuptor
Marinata De Crap
Peste Cu Sos Pescador
Peste "a La Bonne Femme"
Salau La Gratar
Crap La Cuptor
Peste La Cuptor Pe Taietei
Plachie De Crap Cu Verdeata
Peste Cu Cartofi Si Ceapa
 

Top Retete Culinare