Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Peste Cu Ciuperci

Ingrediente
1 kg peste, 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, 300 g rosii sau 200 ml suc de rosii, un virf de lingurita piper, o foaie de dafin, o ramura de cimbru, 100 ml vin, lamaie, marar sau patrunjel, sare

Preparare
Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mari in jurul lui, cu rosiile taiate in felii mai groase sau cu sucul de rosii, piperul, foaia de dafin, cimbrul,vinul si 3-4 felii de lamiie fara coaja alba (care amareste). Toate se presara cu o lingurita de sare si se pune untdelemnul. Tava se introduce in cuptor la foc submijlociu, unde se lasa cca o ora, ca pestele sa se friga incet; se stropesc cu sosul din cind in cind, atit pestele cit si ciupercile. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, pestele se intoarce pe partea cealalta. Cind este gata, se serveste cald, cu ciupercile alaturi, ca garnitura, presarate cu marar sau patrunjel.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Peste "a La Bonne Femme"
Crap Cu Arpagic
Saramura De Crap Romanesc
Saramura De Crap Picanta
"papiote" De Cod
Saramura De Macrou
Saramura Dobrogeana
Salau Polonez
Snitel De Peste
Crap La Cuptor Cu Usturoi
Saramura De Peste
Rasol De Peste Cu Legume
Peste La Cuptor Pe Taietei
Crap Umplut Cu Nuci
Rosii Umplute Cu Pasta De Peste
Peste Cu Spanac
Salau In Aspic
Crap Cu Rosii
Peste La Cuptor Cu Lamiie
Peste Cu Usturoi Si Lamiie
 

Top Retete Culinare