Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Salau Polonez

Ingrediente
1 kg salau, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 2-3 boabe ienibahar, 3-4 cartofi, 2 oua, 1 lingura smintina, unt, 1 lingurita faina, patrunjel tocat, sare, zeama de lamiie, sfecla rosie

Preparare
Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cind este fiert se lasa sa se raceasca putin in zeama, apoi se scoate si se curata de oase cu atentie pentru a nu-i strica forma. Se asaza pe o farfurie lunga, la abur si se stropeste cu zeama de lamiie. Se scoate zarzavatul din zeama in care a fiert pestele si in ea se pun la fiert cartofii. Dupa ce au fiert se taie in cuburi. Se prajeste intr-o cratita untul cu faina si se stinge cu o ceasca de zeama de peste, se lasa sa mai dea citeva clocote, amestecin cu lingura pentru a se evita formarea cocoloaselor, apoi se adauga galbenusurile frecate cu smintina. Se trage cratita la marginea masinii, se pun in ea cartofii taiati cuburi, sarea si se amesteca. Apoi se toarna peste salau, iar deasupra se pune putin patrunjel tocat. In jurul pestelui se asaza sfecla rosie fiarta si tinuta in otet.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Ardei Umpluti Cu Peste
Salau Mic Pane
Pastrav In Smantana
Macrou Cu Smantana Si Lamaie
Pilaf Cu Pana De Somn Sarat
Peste La Cuptor Pe Taietei
Marinata De Peste
Peste Rasol Cu Cartofi Si Slanina
Peste Pe Legume
Scoici Cu Vin Alb
Marinata De Crap
Somon La Gratar
Peste La Sare
Pastravi Cu Unt
Peste "a Suisse"
Plachie De Crap Cu Ceapa
Crap La Cuptor Cu Usturoi
Peste Cu Sos Tomat Si Vinete
Crap Cu Cascaval
Peste Cu Sos La Cuptor
 

Top Retete Culinare