Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Salau Polonez

Ingrediente
1 kg salau, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 2-3 boabe ienibahar, 3-4 cartofi, 2 oua, 1 lingura smintina, unt, 1 lingurita faina, patrunjel tocat, sare, zeama de lamiie, sfecla rosie

Preparare
Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cind este fiert se lasa sa se raceasca putin in zeama, apoi se scoate si se curata de oase cu atentie pentru a nu-i strica forma. Se asaza pe o farfurie lunga, la abur si se stropeste cu zeama de lamiie. Se scoate zarzavatul din zeama in care a fiert pestele si in ea se pun la fiert cartofii. Dupa ce au fiert se taie in cuburi. Se prajeste intr-o cratita untul cu faina si se stinge cu o ceasca de zeama de peste, se lasa sa mai dea citeva clocote, amestecin cu lingura pentru a se evita formarea cocoloaselor, apoi se adauga galbenusurile frecate cu smintina. Se trage cratita la marginea masinii, se pun in ea cartofii taiati cuburi, sarea si se amesteca. Apoi se toarna peste salau, iar deasupra se pune putin patrunjel tocat. In jurul pestelui se asaza sfecla rosie fiarta si tinuta in otet.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Peste Marinat
Plachie De Peste
Peste Cu Sos Ragut
Crap In Foi De Dafin Stropit Cu Vin Rosu
Merlan Cu Branza Gen Svaiter
Peste "a La Bonne Femme"
Crap Umplut Cu Ciuperci
Salau Cu Ciuperci
Crap Cu Ciuperci
Cubulete De Peste Prajit
Peste Teriyaki
Crap Prajit
Saramura De Platica (reteta Din Delta)
Peste Cu Sos De Mere
Salau Mic Pane
Plachie De Crap In Vin
Churros De Pescado
Crap Umplut Cu Nuci
Saramura De Crap Romanesc
Friptura De Peste
 

Top Retete Culinare