Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Salau Polonez

Ingrediente
1 kg salau, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 2-3 boabe ienibahar, 3-4 cartofi, 2 oua, 1 lingura smintina, unt, 1 lingurita faina, patrunjel tocat, sare, zeama de lamiie, sfecla rosie

Preparare
Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cind este fiert se lasa sa se raceasca putin in zeama, apoi se scoate si se curata de oase cu atentie pentru a nu-i strica forma. Se asaza pe o farfurie lunga, la abur si se stropeste cu zeama de lamiie. Se scoate zarzavatul din zeama in care a fiert pestele si in ea se pun la fiert cartofii. Dupa ce au fiert se taie in cuburi. Se prajeste intr-o cratita untul cu faina si se stinge cu o ceasca de zeama de peste, se lasa sa mai dea citeva clocote, amestecin cu lingura pentru a se evita formarea cocoloaselor, apoi se adauga galbenusurile frecate cu smintina. Se trage cratita la marginea masinii, se pun in ea cartofii taiati cuburi, sarea si se amesteca. Apoi se toarna peste salau, iar deasupra se pune putin patrunjel tocat. In jurul pestelui se asaza sfecla rosie fiarta si tinuta in otet.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

File De Salau Cu Rosii La Cuptor
Peste Cu Sos De Smintina
Pana De Somn
Salau Cu Patrunjel Verde
Plachie De Crap Cu Ceapa
Salau Cu Cascaval Si Smintina
Pastrav In Smantana
Manga Thai
Sufleu De Peste Cu Lapte
Plachie De Crap In Vin
Crap Cu Menta
Rasol De Peste Cu Legume
Caserola Cu Ton Si Broccoli
Crap Umplut Cu Ciuperci Si Nucsoara
Salau In Aspic
Peste La Cuptor
Rondele De Peste Cu Sos De Mustar
Peste Rasol Cu Cartofi Si Slanina
Musaca Cu Ton Si Paste Fainoase
Peste La Gratin Cu Ciuperci
 

Top Retete Culinare