Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Plachie De Crap Cu Ceapa

Ingrediente
1,5 kg crap, 7-8 cepe, 250 ml ulei, 4 rosii, 1 paharel cu vin, 1 legatura patrunjel verde, ½ lingurita pulbere rosmarin sau cimbru, 1 lingurita sare

Preparare
Se curata solzii si se scot intestinele, se spala repede, se cresteaza dupa numarul bucatilor dorite, se freaca cu putina sare. Se taie ceapa solzisori, se pune intr-o cratita cu ½ cescuta cu apa si putina sare, ca sa se inabuse pana se inmoaie si devine sticloasa. Se adauga rosiile taiate marunt, sau o lingurita boia de ardei, sa-i dea culoare. Totodata se adauga si patrunjel tocat marunt, se amesteca bine, dupa care se adauga vinul. Se pune amestecul intr-o tava emailata, in care s-a pus uleiul, se asaza deasupra pestele, indesindu-l bine in amestecul de ceapa.Se da la cuptor la foc domol, udindu-l din cind in cind cu zeama luata din tava. Cind pestele s-a rumenit auriu si ceapa este suficient de scazuta se asaza plachia pe o farfurie ovala, iar deasupra se pune pestele in forma lui naturala.

Servire
Se serveste atit calda, cit si rece, cu piine sau cu mamaliguta

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Pastravi Cu Migdale
Macrou Cu Smantana Si Lamaie
Saramura Aromata Cu Usturoi
Saramura De Peste
Plachie De Crap In Vin
Rasol De Salau Cald
Mincare De Somn Cu Rosii
Salau Marinat
Peste Cu Ciuperci
Salau La Gratar
Salau Cu Ciuperci
Saramura De Crap Romanesc
Crap Cu Varza
Peste Marinat
Salau Mic Pane
Crap Cu Sos Rosu Si Cascaval
Pastravi Cu Unt
Crap Umplut Cu Nuci
Peste Cu Sos A La Grec
Salau Cu Patrunjel Verde
 

Top Retete Culinare