Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Peste Cu Sos Ragut

Ingrediente
1 kg. peste, 250 gr. zarzavat (morcov, patrunjel, telina), 100 gr. ceapa, 100 ml vin, 100 ml suc de rosii, 3-4 felii lamiie, 100 gr. masline, o foaie dafin, piper, 100 ml ulei, cimbru, faina, sare

Preparare
Se taie pestele in bucati, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat foarte bine, apoi se prajeste in ulei fierbinte. In aceeasi grasime, se caleste zarzavatul si ceapa tocate marunt. Cind acestea s-au aurit, se stinge cu apa calda atit cit sa cuprinda bine zarzavatul. Se adauga apoi putina apa si dupa 10 minute de fierbere se trece sosul prin sita, pasind foarte bine zarzavaturile. In sos se adauga vinul, maslinele, sucul de rosii, foaia de dafin, feliile de lamiie, fara coaja, piperul, cimbrul si bucatile de peste. Se da cratita la cuptor cu foc mic pentru 20 minute si cind uleiul s-a ridicat deasupra, se ingroasa sosul cu putina faina. Cind este gata, se potriveste dupa gust de sare si de acru si se serveste

Durata
45 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Saramura De Crap Romanesc
Peste Rasol Cu Cartofi Si Slanina
Peste Cu Orez
Somon Cu Lamiie
Macrou La Gratar
Peste Cu Usturoi Si Lamiie
Saramura De Crap Picanta
Peste Pescaresc
File De Peste Cu Ciuperci
Rulouri Cu Peste
File De Salau Cu Rosii La Cuptor
Peste Cu Ciuperci
Rasol De Crap Cu Cartofi Si Dafin
Pastravi Cu Unt
Peste La Cuptor Cu Rosii Si Usturoi
Musaca Cu Ton Si Paste Fainoase
Plachie De Crap Cu Ceapa
Salau Cu Patrunjel Verde
Peste In Aluat Crocant
Nisetru La Gratar
 

Top Retete Culinare