Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Peste Cu Sos Ragut

Ingrediente
1 kg. peste, 250 gr. zarzavat (morcov, patrunjel, telina), 100 gr. ceapa, 100 ml vin, 100 ml suc de rosii, 3-4 felii lamiie, 100 gr. masline, o foaie dafin, piper, 100 ml ulei, cimbru, faina, sare

Preparare
Se taie pestele in bucati, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat foarte bine, apoi se prajeste in ulei fierbinte. In aceeasi grasime, se caleste zarzavatul si ceapa tocate marunt. Cind acestea s-au aurit, se stinge cu apa calda atit cit sa cuprinda bine zarzavatul. Se adauga apoi putina apa si dupa 10 minute de fierbere se trece sosul prin sita, pasind foarte bine zarzavaturile. In sos se adauga vinul, maslinele, sucul de rosii, foaia de dafin, feliile de lamiie, fara coaja, piperul, cimbrul si bucatile de peste. Se da cratita la cuptor cu foc mic pentru 20 minute si cind uleiul s-a ridicat deasupra, se ingroasa sosul cu putina faina. Cind este gata, se potriveste dupa gust de sare si de acru si se serveste

Durata
45 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Saramura De Platica (reteta Din Delta)
Peste Pe Legume
Peste Cu Sos Ragut
Peste Sarat Cu Mirodenii Si Sos
Rasol De Peste Cu Maioneza
"papiote" De Cod
Churros De Pescado
Ardei Umpluti Cu Stavrid
Pastravi Cu Bere
Crap Rasol Cu Legume
Marinata De Peste
Cod A La French Country
Peste La Cuptor Cu Rosii Si Usturoi
Crap Umplut Cu Nuci
Marinata De Crap
Crap Umplut Cu Ciuperci Si Nucsoara
Crap Cu Menta
Plachie De Crap Cu Ceapa
Rosii Umplute Cu Pasta De Peste
Peste La Cuptor Cu Lamiie
 

Top Retete Culinare