Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Salau In Aspic

Ingrediente
1-1,200 kg salau, 10-12 gr. gelatina, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel

Preparare
Salaul curatat si spalat se taie felii. Oasele, capul fara branhii, resturile de la curatat si icrele se pun in cratita, se adauga condimente, ceapa, sare, foi de dafin (1-2 foi), se toarna apa si se pun la fiert. Dupa 20-30 minute se pun in aceeasi cratita bucatele de salau si se fierb 10-15 minute. Cind pestele este gata, se scoate cu lingura de spuma si se asaza pe un platou sub forma de peste intreg, insa cu mici distante intre bucati si se lasa la rece. Zeama ramasa se strecoara si cu ea se prepara 2-2 1/2 pahare de aspic. Se dizolva in zeama galatina muiata, se lasa sa dea un clocot si se strecoara printr-un servet. Fiecare bucata de salau se garniseste cu felii de lamiie, morcovi taiati in forma de stelute, verdeata. Se toarna deasupra aspicul cite putin, de doua, trei ori, in asa fel ca garnitura sa nu fie miscata din loc, iar bucatile de salau sa fie acoperite cu aspic. Platoul se tine la loc rece pina cind aspicul se intareste.

Servire
Ca garnitura se pot servi varza rosie, salata de cartofi, castraveti proaspeti sau murati, sos de maioneza

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Mincare De Somn Cu Rosii
Macrouri La Cuptor
Filets De Salau
Saramura Aromata Cu Usturoi
Tarta Cu Creveti Si Chili
Marinata De Peste
Stufat De Peste
Plachie De Crap
Crap Cu Ciuperci
Crap Prajit
Peste La Cuptor Pe Taietei
Biban In Saramura
Peste Cu Cartofi Si Ceapa
Saramura Dobrogeana
Crap Umplut Cu Ciuperci Si Orez
Scoici Cu Vin Alb
Saramura De Macrou
Crap Rasol Cu Legume
Saramura De Platica (reteta Din Delta)
Rasol De Peste Cu Legume
 

Top Retete Culinare