Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Stridi Cu Sos De Sampanie (10 Portii)

Ingrediente
40 buc stridii, 150 g praz fara foi, 250 ml sampanie, 160 ml smantana, 30 g sare fina, 5 g piper

Preparare
Se perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de apa. Se deschid stridiile cu un cutit. Se arunca primul suc din stridii, iar al doilea se pastreaza de-o parte intr-un vas (se asteapta pana apare sucul a doua oara). Carnea stridiilor se pune separat. Sucul obtinut se filtreaza intr-un tifon. Prazul se taie foarte marunt. Se pun la fiert intr-o cratita sucul stridiilor, sampania si prazul taiat. Se asezoneaza. Dupa ce se ia vasul de pe foc, se incorporeaza smantana si se amesteca bine. Pe un platou mai mare se pune un strat de sare mare pentru a tine stridiile in echilibru. In fiecare din cochilii se pune cate o stridie si se toarna pe ea sosul cu sampanie. Se puneapoi totul la cuptor timp de 5 min.

Servire
Preparatul se serveste cald

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Saramura De Crap
Scrumbii La Cuptor
Stiuca Cu Rosii
Marinata De Crap Aromata
Crap Cu Menta
Macrouri La Cuptor
Crochete Din Peste
Ardei Umpluti Cu Peste
Saramura De Crap Romanesc
Peste La Gratin Cu Ciuperci
Manga Thai
Peste Cu Sos Tomat Si Vinete
Rondele De Peste Cu Sos De Mustar
Sufleu De Peste Cu Lapte
Merlucius Cu Rozmarin
Plachie De Crap Cu Verdeata
Pastrav In Smantana
Peste Rasol Cu Cartofi Si Slanina
Cod A La French Country
Peste Teriyaki
 

Top Retete Culinare