Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Stridi Cu Sos De Sampanie (10 Portii)

Ingrediente
40 buc stridii, 150 g praz fara foi, 250 ml sampanie, 160 ml smantana, 30 g sare fina, 5 g piper

Preparare
Se perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de apa. Se deschid stridiile cu un cutit. Se arunca primul suc din stridii, iar al doilea se pastreaza de-o parte intr-un vas (se asteapta pana apare sucul a doua oara). Carnea stridiilor se pune separat. Sucul obtinut se filtreaza intr-un tifon. Prazul se taie foarte marunt. Se pun la fiert intr-o cratita sucul stridiilor, sampania si prazul taiat. Se asezoneaza. Dupa ce se ia vasul de pe foc, se incorporeaza smantana si se amesteca bine. Pe un platou mai mare se pune un strat de sare mare pentru a tine stridiile in echilibru. In fiecare din cochilii se pune cate o stridie si se toarna pe ea sosul cu sampanie. Se puneapoi totul la cuptor timp de 5 min.

Servire
Preparatul se serveste cald

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Crap Cu Arpagic
Stiuca Umpluta Fiarta
Plachie De Crap In Vin
Budinca De Peste Cu Smintina Si Cascaval
Peste Sarat Cu Mirodenii Si Sos
Somon Cu Lamiie
Pilaf Cu Pana De Somn Sarat
Cod In Vas De Lut
Plachie De Peste
Salau Polonez
Rasol De Crap Cu Cartofi Si Dafin
Peste Cu Varza
Saramura De Crap Picanta
Saramura De Crap Cu Ardei
Plachie De Crap
Peste Prajit In Aluat
Somon La Cuptor Cu Sos De Portocale
Peste Inabusit
Cod A La French Country
Peste Cu Spanac
 

Top Retete Culinare