Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Stridi Cu Sos De Sampanie (10 Portii)

Ingrediente
40 buc stridii, 150 g praz fara foi, 250 ml sampanie, 160 ml smantana, 30 g sare fina, 5 g piper

Preparare
Se perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de apa. Se deschid stridiile cu un cutit. Se arunca primul suc din stridii, iar al doilea se pastreaza de-o parte intr-un vas (se asteapta pana apare sucul a doua oara). Carnea stridiilor se pune separat. Sucul obtinut se filtreaza intr-un tifon. Prazul se taie foarte marunt. Se pun la fiert intr-o cratita sucul stridiilor, sampania si prazul taiat. Se asezoneaza. Dupa ce se ia vasul de pe foc, se incorporeaza smantana si se amesteca bine. Pe un platou mai mare se pune un strat de sare mare pentru a tine stridiile in echilibru. In fiecare din cochilii se pune cate o stridie si se toarna pe ea sosul cu sampanie. Se puneapoi totul la cuptor timp de 5 min.

Servire
Preparatul se serveste cald

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Biban In Saramura
Rosii Umplute Cu Pasta De Peste
Tarta Cu Creveti Si Chili
File De Calcan Cu Lapte
Crap Grecesc
Plachie De Crap Cu Verdeata
Saramura De Crap Cu Ardei
Pilaf Cu Pana De Somn Sarat
Nisetru La Gratar
Peste La Cuptor Cu Lamiie
Rasol De Peste Cu Legume
Pastrav Umplut
Salau Prajit Cu Usturoi
Plachie De Crap Cu Ceapa
File De Salau Cu Rosii La Cuptor
Rondele De Peste Cu Sos De Mustar
Peste Cu Sos Ragut
Peste Cu Sos A La Grec
Salau Cu Sos De Lamiie
Crap Cu Sos Rosu Si Cascaval
 

Top Retete Culinare