Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Saramura De Platica (reteta Din Delta)

Ingrediente
1-2 platici (1,5-2 kg.), o capatina de usturoi, doua linguri de untdelemn, doi ardei iuti, sare, apa

Preparare
Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in apa rece si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge de apa. In timp ce pestele se scurge de apa, pe aragaz se pune la incins o tabla, pe care se presara sare pina la acoperirea suprafetei tablei. Pina se incinge bine tabla, se ia pestele si se fac crestaturi cu un cutit bine ascutit la distanta de 2-3 mm una de alta, perpendiculare, pe toata lungimea pestelui. Pestele astfel crestat se tavaleste prin malai si se pune pe tabla bine incinsa. Se coace bine pe ambele parti, se razuie cu un cutit de malaiul ars, se pune intr-o cratita mare, se acopera cu apa si se pune pe aragaz sa dea un colocot. Separat, se pragateste mujdeiul de usturoi frecat bine cu untdelemnul ( in care se rup cei doi ardei iuti) care se toarna peste peste, dupa ce s-a luat de pe aragaz.

Servire
Se poate servi cald cu mamaliga rece sau rece cu mamaliga calda

Durata
45 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Peste Cu Sos Tomat Si Vinete
Cod In Vas De Lut
Macrou La Gratar
Plachie De Crap
Somon La Cuptor Cu Sos De Portocale
Salau Cu Patrunjel Verde
Merlucius Cu Rozmarin
Rasol De Peste Cu Maioneza
Rasol De Peste Cu Cartofi Natur
Marinata De Macrou
Pastravi Cu Migdale
Saramura De Crap Romanesc
Rosii Umplute Cu Pasta De Peste
File De Peste Cu Ciuperci
Salau Marinat
Macrou Cu Smantana Si Lamaie
Crap Umplut Cu Ciuperci
Salau Prajit Cu Usturoi
Somon La Gratar
Rondele De Peste Cu Sos De Mustar
 

Top Retete Culinare