Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Saramura De Platica (reteta Din Delta)

Ingrediente
1-2 platici (1,5-2 kg.), o capatina de usturoi, doua linguri de untdelemn, doi ardei iuti, sare, apa

Preparare
Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in apa rece si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge de apa. In timp ce pestele se scurge de apa, pe aragaz se pune la incins o tabla, pe care se presara sare pina la acoperirea suprafetei tablei. Pina se incinge bine tabla, se ia pestele si se fac crestaturi cu un cutit bine ascutit la distanta de 2-3 mm una de alta, perpendiculare, pe toata lungimea pestelui. Pestele astfel crestat se tavaleste prin malai si se pune pe tabla bine incinsa. Se coace bine pe ambele parti, se razuie cu un cutit de malaiul ars, se pune intr-o cratita mare, se acopera cu apa si se pune pe aragaz sa dea un colocot. Separat, se pragateste mujdeiul de usturoi frecat bine cu untdelemnul ( in care se rup cei doi ardei iuti) care se toarna peste peste, dupa ce s-a luat de pe aragaz.

Servire
Se poate servi cald cu mamaliga rece sau rece cu mamaliga calda

Durata
45 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Peste

Peste Cu Sos De Mere
Peste "a La Bonne Femme"
Crap Rasol Cu Legume
Salmon In Sos De Whisky Si Smantina
Ardei Umpluti Cu Stavrid
Peste Cu Usturoi Si Lamiie
Pastrav In Smantana
File De Salau Cu Rosii La Cuptor
File De Cod Cu Cascaval
Rasol De Peste Cu Legume
Peste Cu Cartofi Si Ceapa
Macrou La Gratar
Peste Cu Sos Pescador
Crap La Cuptor Stropit Cu Vin
Salau Cu Sos De Lamiie
Crap Cu Ciuperci
Peste Cu Orez
File De Calcan Cu Lapte
Crap Grecesc
Peste Inabusit
 

Top Retete Culinare