Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Musaca De Vinete Cu Soia

Ingrediente
4-5 vinete, 1 punga de soia cu gust de sunca (sau simpla), 50 gr. orez, 1 kg de rosii, sare si piper, delikat, putin ulei, un ardei rosu si unul verde, o ceapa mai mare sau doua mai mici, 100 gr. branza, 100 ml lapte si o lingura de smantana plus sau casc

Preparare
Se curata vinetele de codite si apoi de coaja, doar anumite portinui din ea, si apoi se taie felii cam de 0.5 cm latime. Se caleste in putin ulei ceapa taiata cubulete si apoi se pun rosiile decojite si taiate tot cubulete si dupa ce au scazut un pic se aduga 2 pahare cu apa. Se condimenteaza, dupa care se pune orezul spalat si se lasa la fiert pana devine consistent. Se adauga soia care a fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se asaza totul intre doua sau trei straturi de vinete feliate si se orneaza cu felii rotunde de rosii si ardei; se rade deaupra branza sau cascaval. Peste compozitia din tava, se presara din abundenta sosul preparat astfel: peste faina se pune laptele si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase si apoi se amesteca totul cu smantana. Se condimenteaza.

Servire
Se serveste calda si este si mai buna cu iaurt rece, dulce sau chiar acrisor. Fiind o mancare gatita cu soi, este foarte usoara. Se poate prepara si cu carne tacata sau taiata cubulete mici.

Durata
50 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Diverse Legume Si Zarzavaturi

Ardei Umpluti Cu Ciuperci Si Verdeata
Clatite Cu Oua Si Spanac
Chiftele Cu Pois Chiches (naut)
Andive La Gratin
Linte Cu Orez
Fasole Verde Cu Rosii Si Usturoi
Telina Cu Masline
Mazare Minune
Legume Asortate Cu Unt
Sarmale Cu Crupe De Porumb (porumb Macinat)
Mincare De Fasole Grasa
Garnitura De Dovlecei
Fritata Cu Ciuperci Si Dovleac
Sarmalute De Soia In Foi De Vita
Vinete Umplute.
Chiftelute De Conopida
Tocanita De Ceapa
Vinete Portugheze
Iahnie De Fasole
Gratin De Legume Cu Brinza
 

Top Retete Culinare