Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Vinete

Ingrediente
4 vinete mijlocii, 3 cepe, 4 catei de usturoi, 4 rosii curatate de coaja, 150 ml ulei masline, 2 ardei rosii, jumate legatura patrunjel, zahar,zeama de la o lamaie

Preparare
Se curata vinetele de coaja pe fisii in lungime, apoi se taie vinetele in doua pina la jumatate. Se desfac de-a lungul taieturii se sareaza si se lasa sa se odihneasca 10 min. Se curata ceapa si se taie in rondele. Se curata usturoiul si se toaca marunt. Rosiile se taie in cuburi mici. Cuptorul se incalzeste la 200 C, se ia un vas inalt de iena si se unge cu ulei de masline. Ardeii se taie in fasii subtiri. Vinetele se spala cu apa rece si se usuca cu servetel, se aseaza in vas cu taietura in sus. Intr-o tigaie se incalzeste jumatatea cantitatii de ulei, se adauga usturoiul si ceapa, se calesc putin apoi se adauga pe rind rosiile, ardeii si patrunjelul. Se adauga sare, piper si 1 lingurita de zahar. Vinetele se vor umple prin taieturile facute pe lungimea lor. Se adauga uleiul ramas. Se adauga incet foarte putina apa. Se coace aproximativ 20-25 min.

Servire
Se lasa la racit dapa care se stropeste cu zeama de lamaie.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Diverse Legume Si Zarzavaturi

Sufleu De Dovlecei Cu Smintina
Legume Cu Sos De Lapte
Mincare De Fasole Verde
Rulada Economica Cu Spanac
Ardei Cu Brinza Si Smintina
Chiftelute De Dovlecei
Mancarica De Vinete
Spanac Cu Smintina
Ciulama De Cartofi
Placinta De Ceapa A La Stuttgart ( Stuttgarter Zwiebelkuchen )
Mancare Cu Soia
Fasole Verde Cu Unt Si Smintina
Dovleac Prajit
Sufleu De Dovlecei
Dovlecei Cu Unt
Mancare De Urzici
Mincare De Salata Verde Cu Smintina
Conopida Poloneza
Ardei Umpluti Cu Vinete
Ardei Umpluti Cu Legume
 

Top Retete Culinare