Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Andive Gratinate

Ingrediente
10 andive, 10 felii de sunca de Praga, 50 gr schvaitzer (Emmenthal) ras. Pentru sos: 2 linguri de unt, 2 linguri de faina, 3 cani de lapte, 150 gr schvaitzer (Emmenthal) ras, sare, piper, nucsoara. pentru andive natur: zeama de la o lamîie patru lin

Preparare
Se prepara andivele natur. Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit schvaitzer ras: unt topit, faina, lapte adaugat pina la consistenta unei smintini, 150 gr schvaitzer ras. Se ia fiecare andiva si se inveleste intr-o felie de sunca de praga. Rulourile astfel obtinute se rinduiesc într-un vas de Iena. Se toarna sosul Mornay deasupra, se presara cu restul de schvaitzer ras si se da la cuptor fierbinte pina se rumeneste bine. Prepararea andivelor natur se face in doua ape, ca la fasole: e arunca andivele in apa clocotita nesarata si se lasa sa fiarba 10 minute. Se strecoara bine. Se arunca din nou in alta apa clocotita la care s-a adaugat sarea, zeama de lamiie si uleiul. Se acopera si se lasa 30 de minute. Se strecoara si se scurg bine de tot.

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Diverse Legume Si Zarzavaturi

Castraveti Murati Umpluti
Tarta Cu Legume
Mancare De Pui Cu Legume Si Oua Fierte
Mazare Cu Friganele
Mancare De Urzici
Cocteil De Legume Cu Ciuperci La Cuptor Si Sos Alb
Ardei Umpluti Cu Ciuperci
Rulada Economica Cu Spanac
Mincare De Salata Verde Cu Smintina
Sufleu De Telina
Mincare De Conopida
Budinca De Cascaval Cu Spanac
Mancarica De Fasole Cu Carnati Afumati
Conopida Prajita Cu Pesmet
Mincare De Telina Cu Brinza
Chiftelute De Praz Cu Smintina
Mincarica De Mazare
Mincarica Din Frunze De Gulioare Cu Soia
Ardei Umpluti Cu Ciuperci Si Verdeata
Garnitura De Portocale, Mere Si Vin Alb
 

Top Retete Culinare