Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Andive Gratinate

Ingrediente
10 andive, 10 felii de sunca de Praga, 50 gr schvaitzer (Emmenthal) ras. Pentru sos: 2 linguri de unt, 2 linguri de faina, 3 cani de lapte, 150 gr schvaitzer (Emmenthal) ras, sare, piper, nucsoara. pentru andive natur: zeama de la o lamîie patru lin

Preparare
Se prepara andivele natur. Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit schvaitzer ras: unt topit, faina, lapte adaugat pina la consistenta unei smintini, 150 gr schvaitzer ras. Se ia fiecare andiva si se inveleste intr-o felie de sunca de praga. Rulourile astfel obtinute se rinduiesc într-un vas de Iena. Se toarna sosul Mornay deasupra, se presara cu restul de schvaitzer ras si se da la cuptor fierbinte pina se rumeneste bine. Prepararea andivelor natur se face in doua ape, ca la fasole: e arunca andivele in apa clocotita nesarata si se lasa sa fiarba 10 minute. Se strecoara bine. Se arunca din nou in alta apa clocotita la care s-a adaugat sarea, zeama de lamiie si uleiul. Se acopera si se lasa 30 de minute. Se strecoara si se scurg bine de tot.

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Diverse Legume Si Zarzavaturi

Piure De Spanac Cu Lapte
Pireu De Spanac
Mincare De Gulii
Iahnie De Fasole Uscata
Vinete Umplute Cu Orez
Telina Pane Cu Sos Picant
Chiftele De Dovlecei
Dovlecei Umpluti Cu Orez
Budinca De Spanac
Andive Gratinate
Chiftele De Zarzavat Cu Sos
Dovlecei Cu Bulion De Rosii
Ragout De Conopida
Sote De Vinete
Manaman ( Reteta Turceasca Pentru Mic Dejun)
Mazare Minune
Placinta Cu Spanac
Fasole Verde Cu Rosii Si Usturoi
Chiftelute De Conopida
Fasole Batuta
 

Top Retete Culinare