Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sote De Morcovi

Ingrediente

3 morcovi mari (5 mijlocii), trei catei de usturoi, verdeata (marar sau patrunjel), putin piper, ulei de masline sau de floarea soarelui presat la rece, foi de dafin bine maruntite in rasnita de cafea, foarte putina sare de mare, o juma

Preparare

Se trece prin razatoarea cea mai fina morcovul, care in prealabil a fost curatat si spalat bine. Se colecteaza, intr-un castron mai mare decat continutul de morcov cu cel putin o treime, morcovul ras, se adauga mierea de albine, piper dupa gust, un varf de lingurita de foi de dafin macinate, (putina sare de mare, daca nu putem fara, asta acum, la inceput, deoarece pe parcurs vom descoperi ca adaosul de sare nu va mai fi necesar… vom si intelege de ce!). Se zdrobeste cu dosul lamei cutitului cateii de usturoi, se adauga si se amesteca foarte bine totul. Pentru operatia fara mixer, se adauga treptat cate putin ulei, pana cand aspectul morcovului devine lucios, si apare ca o pasta moale de morcov fiert. Daca veti fi atenti, transformarea se va intampla, cam la fel cu ceea ce faceam atunci cand se incorporeaza ulei in vinetele tocate, la salata de vinete traditionala… totul pare ca ia o tenta sidefie… In acest moment deja, gustul a ceea ce era soteul de morcovi in bucataria de pana acum este imitat!

Servire

Ramane sa fie asezat doar in castronul de servire, si se asorteaza, placut ochiului nostru si al acelora ce sunt invitati la masa, cu verdeata preferata, tocata fin, cu feliute fine de usturoi, masline… sau oricare dintre gamele de expr

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Diverse Legume Si Zarzavaturi

Ardei Umpluti Cu Ciuperci
Ardei Umpluti Cu Ciuperci Si Verdeata
Rosii Umplute Cu Soia
Mincarica De Mazare
Dovlecei Umpluti - Fara Carne
Conopida Cu Sos De Smintina
Cocteil De Legume Cu Ciuperci La Cuptor Si Sos Alb
Sufleu De Dovleac
Tocanita De Ciuperci Si Rosii
Ardei Umpluti Cu Franzelute
Vinete Cu Sos De Rosii Si Usturoi
Mazare Cu Ciuperci Si Iaurt
Pui Cu Fasole Montignac
Mazare Cu Friganele
Vinete Indiene
Ghiveci
Telina Pane Cu Sos Picant
Sufleu De Dovlecei Cu Smintina
Lipie Cu Ceapa Si Masline
Chiftele Din Fasole
 

Top Retete Culinare