Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Vinete Portugheze

Ingrediente
3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 gr. brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 gr. rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Preparare
Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute.

Servire
Se servesc calde

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Diverse Legume Si Zarzavaturi

Mancare De Urzici
Tarta Cu Legume
Placinta Cu Spanac
Carote Alla Fiamminga
Clatite Cu Dovlecei
Dovlecel La Cuptor
Ardei Cu Brinza Si Smintina
Andive Gratinate
Ardei Umpluti Cu Legume
Urzici Batute
Vinete Umplute.
Spanac Cu Sos De Ghimbir
Fasole Verde Cu Sos De Rosii
Praz Cu Orez Si Masline
Ghiveci De Toamna
Mincare De Telina Cu Bulion
Mincare De Telina
Bame Grecesti
Pilaf De Mazare Cu Ciuperci
Dovlecei Cu Rosii La Cuptor
 

Top Retete Culinare