Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Vinete Portugheze

Ingrediente
3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 gr. brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 gr. rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Preparare
Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute.

Servire
Se servesc calde

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Diverse Legume Si Zarzavaturi

Quiche Cu Spanac Si Stafide
Ciuperci Umplute La Cuptor
Gulii Cu Smintina
Garnitura Pentru Fripturi
Strudel Cu Spanac
Ardei Umpluti Cu Ciuperci Si Verdeata
Spanac Cu Sos De Ghimbir
Mincare De Telina Cu Bulion
Ghiveci Rapid Cu Sos De Gutui Si Mure
Musaca Din Vinete Si Cartofi
Sote De Dovlecei
Legume Fierte Cu Smintina
Lipie Cu Ceapa Si Masline
Praz Cu Masline In Sos De Rosii
Mincare De Telina
Musaca De Vinete Cu Soia
Pirjoale De Fasole
Caserola De Conopida Cu Pastrama
Deliciul Lui Budha
Piure De Spanac Cu Lapte
 

Top Retete Culinare