Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Vinete Portugheze

Ingrediente
3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 gr. brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 gr. rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Preparare
Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute.

Servire
Se servesc calde

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Diverse Legume Si Zarzavaturi

Budinca De Spanac
Romburi Din Malai Cu Sos De Rosii
Chiftele Din Fasole
Budinca Cu Clatite La Cuptor
Chiftelute De Legume
Lipie Cu Ceapa Si Masline
Vinete Portugheze
Mincarica De Mazare
Mancarica De Vinete
Budinca De Morcovi
Ciulama De Ciuperci
Gulii Umplute Cu Orez
Placinta De Ceapa A La Stuttgart ( Stuttgarter Zwiebelkuchen )
Dovlecei Cu Smantana
Rosii Umplute Cu Soia
Sufleu De Dovlecei Cu Smintina
Frigarui De Rosii Cu Paine La Gratar
Fasole Verde Cu Rosii Si Usturoi
Chiftelute De Dovlecei
Fasole Verde Sau Tucara Cu Sos De Rosii Si Masline
 

Top Retete Culinare