Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Fricassee De Pui

Ingrediente
un pui, o ceapa, un morcov, cimbru, patrunjel, frunza de dafin, sare, unt, 15 fire arpagic, 150 gr. ciuperci, o lingura faina, 2 galbenusuri, o lingura smantana, o lingurita zeama de lamaie, piper alb

Preparare
Se pun bucatile de la un pui frumos la fiert cu 1 litru de apa. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodenii (cimbru, patrunjel, frunza de dafin) si sare. Se lasa sa fiarba inabusit. Deoparte se inabuse intr-o cratita cu putin unt si cateva linguri de apa vreo 15 fire de arpagic curatat si 150 gr. ciuperci mici. Cozile de ciuperci spalate se pun sa fiarba in cratita cu pui. Cand puiul este fiert, se face un rantas dintr-o lingura de faina cu o lingura de unt, se stinge cu zeama strecurata de la pui. Se lasa la fiert 20 minute. La urma se bate sosul cu 2 galbenusuri de ou, o lingura de smantana, o lingurita de zeama de lamaie, putin piper alb. Se aseaza puiul intr-o cratita, fara zarzavat si mirodenii, se pun ciupercile si arpagicul bine scazute, deasupra de toarna sosul. Se tine totul la cald, intr-o alta cratita cu apa.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Ficatei De Pasare Cu Sos De Vin
Pui Cu Sos Ca La Buzau
Piept De Pui Cu Fasole
Ciocanele De Pui Cu Garnitura De Orez Si Sos De Rosii
Pui Cu Ciuperci
Castraveti Acri Cu Carne
Pirjoale Din Resturi De Carne Sau Din Rasol
Clatite Mexicane
Tocana Din Carne De Porc
Orez Cu Piept De Pui File
Berbec Cu Varza Acra
Escalop De Porc Cu Ciuperci
Rulada De Buturel De Porc
Mancare Cu Sos Alb
Limba Inabusita
Pui Cu Smintina Si Marar
Pui Cu Ciuperci Si Slanina
Pui Cu Vin Alb La Tava
Anghemacht De Miel
Dovlecei Umpluti Cu Carne
 

Top Retete Culinare