Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Fricassee De Pui

Ingrediente
un pui, o ceapa, un morcov, cimbru, patrunjel, frunza de dafin, sare, unt, 15 fire arpagic, 150 gr. ciuperci, o lingura faina, 2 galbenusuri, o lingura smantana, o lingurita zeama de lamaie, piper alb

Preparare
Se pun bucatile de la un pui frumos la fiert cu 1 litru de apa. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodenii (cimbru, patrunjel, frunza de dafin) si sare. Se lasa sa fiarba inabusit. Deoparte se inabuse intr-o cratita cu putin unt si cateva linguri de apa vreo 15 fire de arpagic curatat si 150 gr. ciuperci mici. Cozile de ciuperci spalate se pun sa fiarba in cratita cu pui. Cand puiul este fiert, se face un rantas dintr-o lingura de faina cu o lingura de unt, se stinge cu zeama strecurata de la pui. Se lasa la fiert 20 minute. La urma se bate sosul cu 2 galbenusuri de ou, o lingura de smantana, o lingurita de zeama de lamaie, putin piper alb. Se aseaza puiul intr-o cratita, fara zarzavat si mirodenii, se pun ciupercile si arpagicul bine scazute, deasupra de toarna sosul. Se tine totul la cald, intr-o alta cratita cu apa.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Tocanita De Curcan
Dovlecei Umpluti
Ficat De Miel Cu Sos De Cartofi
Cordon Haiducesc
Tocana Nationala
Curcan Umplut Cu Castane
Pui A La Nick
Pui Cu Bame
Pui Cu Sos Ca La Buzau
Pirjoale Cu Cartofi
Vinete Umplute Cu Carne
Ficat De Gisca Cu Sos De Vin
Pilaf De Vitel
Piept De Pui Cu Broccoli Si Dovlecei
Miel Pane Cu Lapte Si Pesmet
Cartofi Francezi
Galuste De Pasare Cu Orez
Pui In Sos
Limba Inabusita
Snitel Polonez
 

Top Retete Culinare