Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Fricassee De Pui

Ingrediente
un pui, o ceapa, un morcov, cimbru, patrunjel, frunza de dafin, sare, unt, 15 fire arpagic, 150 gr. ciuperci, o lingura faina, 2 galbenusuri, o lingura smantana, o lingurita zeama de lamaie, piper alb

Preparare
Se pun bucatile de la un pui frumos la fiert cu 1 litru de apa. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodenii (cimbru, patrunjel, frunza de dafin) si sare. Se lasa sa fiarba inabusit. Deoparte se inabuse intr-o cratita cu putin unt si cateva linguri de apa vreo 15 fire de arpagic curatat si 150 gr. ciuperci mici. Cozile de ciuperci spalate se pun sa fiarba in cratita cu pui. Cand puiul este fiert, se face un rantas dintr-o lingura de faina cu o lingura de unt, se stinge cu zeama strecurata de la pui. Se lasa la fiert 20 minute. La urma se bate sosul cu 2 galbenusuri de ou, o lingura de smantana, o lingurita de zeama de lamaie, putin piper alb. Se aseaza puiul intr-o cratita, fara zarzavat si mirodenii, se pun ciupercile si arpagicul bine scazute, deasupra de toarna sosul. Se tine totul la cald, intr-o alta cratita cu apa.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Coltunasi Cu Carne De Pasare
Carne Cu Ardei Si Feta
Pui Cu Vinete Aromat Cu Patrunjel
Risotto Cu Limba
Pui Divan
Pui Pane
Creier Fiert
Pui Sote Cu Vin Alb Si Piper
Piept De Pui Pe Varza
Pui Cu Ciuperci Si Smintina
Pui Cu Mazare Verde
Creier In Coca
Piftie De Gisca (sau Curcan)
Ficatei Cu Usturoi
Pirosti Cu Carne
Snitel Cu Ceapa.
Rata Cu Castraveti Acri
Mititei De Vita
Carne De Pasare Cu Smintina Si Ceapa
Gaina Cu Masline
 

Top Retete Culinare