Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Ciulama De Vitel

Ingrediente
1 kg. carne de vitel, sare, o lingura de faina, unt, 2 oua, smantana, zeama de lamaie

Preparare
Se taie 1 kg. de carne in bucatele potrivite. Se pun la fiert cu un litru de apa rece, si sare. Apa trebuie in orice caz sa acopere carnea. Cum da in clocote, se spumeste de 2-3 ori. Se adauga un morcov, o ceapa, un fir de patrunjel, o frunza de dafin. Se lasa sa fiarba domol. Cratita se tine pe trei sferturi acoperita. Deoparte se trage intr-o cratita o lingura de faina cu o lingura buna de unt. Sa nu se ingalbeneasca. Se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se tine sa dea cateva clocote. Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara nici un cocolos. Altfel trebuie trecut prin sita. Se amesteca deoparte 2 galbenusuri crude cu 2 linguri de smantana. Se toarna incet, in sos, si nu la foc. Apoi se pune sa dea impreuna cateva clocote. Oul nu se taie, daca focul nu e prea iute dintr-o data. Se adauga putina zeama de lamaie. Se toarna sosul peste carne, din care s-a scos zarzavatul si frunza de dafin, se tine pe foc la fierbinte, fara sa fiarba.

Servire
Se serveste imediat.

Durata
2 h40 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Budinca De Limba Cu Orez Si Mazare
Bame Conserve Cu Carne De La Supa
Pui Picant
Pui Szechuan
Farsmac
Ficat La Cuptor
Pasteta De Vitel
Pilaf De Vitel
Pui Cu Ciuperci
Inima De Vitel Umpluta
Pui Cu Ardei Si Ciuperci
Pui Cu Galuste
Dovlecei Cu Carne
Papricas Ardelenesc De Pui
Cotlete De Vitel Sote Cu Sos De Vin
Muschi De Porc In Vin, La Cratita
Carne Cu Sos De Mustar
Mititei De Vita
Piept De Pui Cu Smantana Si Ciuperci
Pui Cu Bame Si Bors
 

Top Retete Culinare