Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Gaina Cu Masline

Ingrediente
6 portii de carne(pulpe, piept etc), 4 linguri ulei, 200 gr. masline, 1 lingura bulion, 1 lingurita faina, 3 cepe, 1 lingurita otet sau un paharel de vin, 1 bucatica zahar, sare, 1 foaie dafin

Preparare
Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Din cind in cind se intorc bucatile adaugind cite 2-3 linguri de apa. Cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga maslinele, spalate si intepate cu acul. Se taie ceapa pestisori si se prajeste cu doua linguri de ulei pina incepe sa se ingalbeneasca, se adauga faina, se lasa sa se prajeasca putin si se stinge cu un pahar de zeama de carne sau, in lipsa, cu apa. Se adauga bulionul, sarea, zaharul, foaia de dafin si vinul sau otetul. Acest sos se toarna in cratita cu carne si se lasa sa fiarba pina ce carnea este gata.

Servire
Se poate servi calda sau rece

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Fasole Cu Ciolan
Muschi De Pui Cu Prune Uscate
Rulada Din Piept De Curcan
Limba Cu Smintina
Sarmale Grecesti
Pirosti Cu Carne
Flygande Jakob (jakob Zburatorul)
Rinichi Prajiti Cu Sos De Mustar
Piept De Pui Cu Cascaval
Inima De Vitel Cu Smintina Si Sote De Legume
Conopida Cu Carne La Cuptor
Vinete Cu Carne
Toba De Casa
Musaca De Cartofi Cu Carne Si Verdeata
Pui Marocan Cu Ananas
Snitel Cu Sote De Legume
Pui Cu Ardei Si Ciuperci
Ghiveci Cu Carne Si Legume
Varza Cu Carne De Porc Si Rosii
Musaca De Dovlecei
 

Top Retete Culinare