Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Gaina Cu Masline

Ingrediente
6 portii de carne(pulpe, piept etc), 4 linguri ulei, 200 gr. masline, 1 lingura bulion, 1 lingurita faina, 3 cepe, 1 lingurita otet sau un paharel de vin, 1 bucatica zahar, sare, 1 foaie dafin

Preparare
Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Din cind in cind se intorc bucatile adaugind cite 2-3 linguri de apa. Cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga maslinele, spalate si intepate cu acul. Se taie ceapa pestisori si se prajeste cu doua linguri de ulei pina incepe sa se ingalbeneasca, se adauga faina, se lasa sa se prajeasca putin si se stinge cu un pahar de zeama de carne sau, in lipsa, cu apa. Se adauga bulionul, sarea, zaharul, foaia de dafin si vinul sau otetul. Acest sos se toarna in cratita cu carne si se lasa sa fiarba pina ce carnea este gata.

Servire
Se poate servi calda sau rece

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Pui Cu Mazare
Risotto Cu Limba
Cartofi Umpluti Cu Carne
Boeuf Mode
Snitel Parizian
Tocana De Carne
Caise Cu Carne De Pasare
Gaina Rasol
Piept De Pui Cu Sos De Rosii
Tortiglioni Cu Ficat De Pui
Gaina Cu Masline
Ficat De Gasca Natur
Miel Cu Spanac Si Lamiie
Piept De Gisca Cu Ciuperci
Ostropel
Ragu De Pasare
Bame Cu Carne De Porc
Budinca De Carne De Porc Si De Berbec
Fricassee De Pui
Drob De Miel In Prapur
 

Top Retete Culinare