Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Gaina Cu Masline

Ingrediente
6 portii de carne(pulpe, piept etc), 4 linguri ulei, 200 gr. masline, 1 lingura bulion, 1 lingurita faina, 3 cepe, 1 lingurita otet sau un paharel de vin, 1 bucatica zahar, sare, 1 foaie dafin

Preparare
Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Din cind in cind se intorc bucatile adaugind cite 2-3 linguri de apa. Cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga maslinele, spalate si intepate cu acul. Se taie ceapa pestisori si se prajeste cu doua linguri de ulei pina incepe sa se ingalbeneasca, se adauga faina, se lasa sa se prajeasca putin si se stinge cu un pahar de zeama de carne sau, in lipsa, cu apa. Se adauga bulionul, sarea, zaharul, foaia de dafin si vinul sau otetul. Acest sos se toarna in cratita cu carne si se lasa sa fiarba pina ce carnea este gata.

Servire
Se poate servi calda sau rece

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Limba De Porc Inabusita
Ali Nazik
Ficat De Gisca Cu Sos De Vin
Piept De Pui Cu Smantana Si Ciuperci
Cordon Haiducesc
Limba Cu Masline Si Lamiie
Creier Pane Cu Sote
Toba
Tocanita Ungureasca
Specialitate Cu Mezeluri Si Brinza
Galusti Taiate In Patru
Caise Cu Carne De Pasare
Budinca De Carne Cu Stevie
Porkolt
Cirnati De Porc Cu Sos De Rosii
Pui Cu Fasole Verde Pastai
Pui Divan
Mici Ca La Buzau
Ostropel Din Carne De Vita
Pui Surpriza
 

Top Retete Culinare