Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Gaina Cu Masline

Ingrediente
6 portii de carne(pulpe, piept etc), 4 linguri ulei, 200 gr. masline, 1 lingura bulion, 1 lingurita faina, 3 cepe, 1 lingurita otet sau un paharel de vin, 1 bucatica zahar, sare, 1 foaie dafin

Preparare
Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Din cind in cind se intorc bucatile adaugind cite 2-3 linguri de apa. Cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga maslinele, spalate si intepate cu acul. Se taie ceapa pestisori si se prajeste cu doua linguri de ulei pina incepe sa se ingalbeneasca, se adauga faina, se lasa sa se prajeasca putin si se stinge cu un pahar de zeama de carne sau, in lipsa, cu apa. Se adauga bulionul, sarea, zaharul, foaia de dafin si vinul sau otetul. Acest sos se toarna in cratita cu carne si se lasa sa fiarba pina ce carnea este gata.

Servire
Se poate servi calda sau rece

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Alinofag
Snitele Aburite Cu Cartofi
Ghiveci Cu Carne
Ali Nazik
Carne In Manta De Varza
Budinca De Creier
Rata Cu Castraveti Acri
Teriaki
Limba Cu Castraveciori
Pui Cu Sos Ca La Buzau
Rulada Din Piept De Curcan
Antricot De Vaca Cu Legume
Clatite Brasovene
Muschi Umplut
Piept De Pui Pe Varza
Piept De Pui Cu Fasole
Toba De Casa
Snitel De Vitel
Musaca De Cartofi Cu Carne Tocata
Pui Cu Orez Si Dovleac
 

Top Retete Culinare