Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Pui Marocan

Ingrediente
4 buc.piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, 1/2 cana stafide, 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate, 4 cartofi

Preparare
Se preincalzeste cuptorul la 500F(250C). Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 450F(230C) si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara.

Servire
La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga olingura de smintina.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Rinichi Sote Cu Legume
Limba Cu Masline Si Lamiie
Rasol Din Cap De Vitel
Tocana De Carne
Sufleu De Sunca
Piftie De Gisca (sau Curcan)
Miel Cu Marar Si Ceapa Verde
Rata Cu Castraveti
Snitel Polonez
Pui Pane
Budinca De Carne De Porc Si De Berbec
Chiftelute De Ficat
Chiftele Cu Verdeata
Mincarica De Pui
Gaina Cu Masline
Pulpa De Miel Umpluta
Ficat La Cuptor Cu Otet Si Smintina
Chateaubriant
Pui Cu Fasole Verde Si Smintina
Kalops
 

Top Retete Culinare