Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Pui Marocan

Ingrediente
4 buc.piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, 1/2 cana stafide, 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate, 4 cartofi

Preparare
Se preincalzeste cuptorul la 500F(250C). Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 450F(230C) si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara.

Servire
La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga olingura de smintina.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Vitel Cu Usturoi Si Ardei (kelaidi)
Cotlete De Porc Cu Smintina
Snitel Cu Ceapa.
Ghiveci Cu Carne Si Legume
Piept De Pui Pe Varza
Pulpa De Vitel La Cuptor
Pui Cu Lamiie
Pui Cu Susan
Ficat Condimentat A Cuptor
Tocanita Din Cirnati Afumati Si Brinza De Oaie
Ficatei De Pasare Cu Sos De Vin
Sote De Miel Cu Ciuperci Si Sos Indian
Budinci Mici De Ficat
Ciulama De Pui
Crochete De Cartofi Umplute Cu Carne
Frigarui Cu Cirnaciori
Tocanita De Curcan
Sarmalute De Primavara
Cotlete De Miel La Gratar
Ciuperci Cu Sunca
 

Top Retete Culinare