Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Pui Marocan

Ingrediente
4 buc.piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, 1/2 cana stafide, 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate, 4 cartofi

Preparare
Se preincalzeste cuptorul la 500F(250C). Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 450F(230C) si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara.

Servire
La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga olingura de smintina.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Vitel Cu Sos Alb Si Legume
Ostropel Din Carne De Vita
Miel Cu Smintina
Tarta De Cartofi Cu Pui
Ardei Umpluti Cu Carne Cu Sos De Rosii
Toba De Casa
Perisoare Cu Tarhon
Drob De Miel (cighir)
Rulada Din Piept De Curcan
Musaca De Vinete
Snitel Englezesc
Tocanita De Curcan
Gaina Cu Sos De Ceapa
Carne De Porc Cu Mere
Pui A La Nick
Cordon Bleu
Pui Cu Vinete
Cotlete Cu Sos Picant
Ostropel De Pui Cu Ceapa
Lasagna Cu Carne Tocata
 

Top Retete Culinare