Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Limba Cu Masline

Ingrediente
o limba de 1 kg, 150 gr. masline, 4-5 buc. ceapa, 1 pahar ulei, 1 pahar vin, 3-4 buc. rosii, 2 lingurite faina, 1 foaie de dafin, 1 lamiie, 100 gr. arpagic, sare, piper

Preparare
Limba fiarta se lasa sa se raceasca, se taie felii si se presara cu putin piper. Se asaza apoi feliile de limba intr-o cratita. Ceapa se taie subtire si se prajeste intr-o tigaie, in ulei fierbinte, pina capata culoare aurie. Se adauga faina, se stinge cu putina zeama in care a fiert limba si se lasa sa fiarba inabusit pina cind se inmoaie ceapa. Apoi se trece prin sita in cratita cu feliile de limba. Se adauga o foaie de dafin, piper boabe si putina verdeata tocata marunt (marar si patrunjel). Arpagicul se curata si se prajeste usor in putin ulei fierbinte. Apoi se adauga in cratita cu feliile de limba impreuna cu maslinele spalate, 2-3 rosii taiate felii prajite in ulei si strecurate. Se toarna deasupra putina zeama in care a fiert limba, 1 pahar de vin, se adauga citeva felii de lamiie curatate de coaja si simburi si taiate in doua. Se lasa sa fiarba si sa scada, tinind seama ca sosul daca se raceste, se ingroasa.

Servire
Cind este gata, se lasa sa se racoreasca, apoi se asaza pe un platou, garnisind imprejur cu felii de lamiie

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Ficat Condimentat A Cuptor
Quesadillas Rapida
Rata Umpluta
Ficat Prajit La Tigaie
Gulas Cu Galuste
Sarmale Din Ormansag
Teriaki
Lebertwurst
Gaina Cu Orez, Smintina Si Zeama De Lamiie
Galusti Taiate In Patru
Ficat De Gasca Natur
Papricas De Iepure
Mincare De Pasare Cu Marar
Mincare De Mazare Cu Carne
Sarmale Cu Carne
Pui Mediteranean
Curcan Umplut Cu Castane
Muschi Umplut
Limba Cu Smintina
Vinete Cu Carne Si Smintina
 

Top Retete Culinare