Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Limba Cu Masline

Ingrediente
o limba de 1 kg, 150 gr. masline, 4-5 buc. ceapa, 1 pahar ulei, 1 pahar vin, 3-4 buc. rosii, 2 lingurite faina, 1 foaie de dafin, 1 lamiie, 100 gr. arpagic, sare, piper

Preparare
Limba fiarta se lasa sa se raceasca, se taie felii si se presara cu putin piper. Se asaza apoi feliile de limba intr-o cratita. Ceapa se taie subtire si se prajeste intr-o tigaie, in ulei fierbinte, pina capata culoare aurie. Se adauga faina, se stinge cu putina zeama in care a fiert limba si se lasa sa fiarba inabusit pina cind se inmoaie ceapa. Apoi se trece prin sita in cratita cu feliile de limba. Se adauga o foaie de dafin, piper boabe si putina verdeata tocata marunt (marar si patrunjel). Arpagicul se curata si se prajeste usor in putin ulei fierbinte. Apoi se adauga in cratita cu feliile de limba impreuna cu maslinele spalate, 2-3 rosii taiate felii prajite in ulei si strecurate. Se toarna deasupra putina zeama in care a fiert limba, 1 pahar de vin, se adauga citeva felii de lamiie curatate de coaja si simburi si taiate in doua. Se lasa sa fiarba si sa scada, tinind seama ca sosul daca se raceste, se ingroasa.

Servire
Cind este gata, se lasa sa se racoreasca, apoi se asaza pe un platou, garnisind imprejur cu felii de lamiie

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Carne Cu Busuioc
Tajina Marocana Cu Gutui Caramelizate
Costita Afumata In Aluat
Pui Cu Fasole Verde
Pui Cu Smintina
Gulas Cu Carne De Porc Si Boia
Rata Cu Castraveti Acri
Iahnie De Fasole Cu Slanina Afumata
Perisoare Cu Smintina
Papricas De Pui Cu Nokedli
Ficat Umplut Cu Slanina Si Condimente
Stroganoff Portugez
Pui Marocan Cu Rosii, Vinete Si Alune
Coltunasi Cu Carne De Vaca Din Bucovina
Wok Cu Salam Tip Parizer
Sufleu De Sunca
Tocanita Din Cirnati Afumati Si Brinza De Oaie
Pui Cu Bame Si Bors
Pollo Parisianno
Tuslama
 

Top Retete Culinare