Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Limba Cu Masline

Ingrediente
o limba de 1 kg, 150 gr. masline, 4-5 buc. ceapa, 1 pahar ulei, 1 pahar vin, 3-4 buc. rosii, 2 lingurite faina, 1 foaie de dafin, 1 lamiie, 100 gr. arpagic, sare, piper

Preparare
Limba fiarta se lasa sa se raceasca, se taie felii si se presara cu putin piper. Se asaza apoi feliile de limba intr-o cratita. Ceapa se taie subtire si se prajeste intr-o tigaie, in ulei fierbinte, pina capata culoare aurie. Se adauga faina, se stinge cu putina zeama in care a fiert limba si se lasa sa fiarba inabusit pina cind se inmoaie ceapa. Apoi se trece prin sita in cratita cu feliile de limba. Se adauga o foaie de dafin, piper boabe si putina verdeata tocata marunt (marar si patrunjel). Arpagicul se curata si se prajeste usor in putin ulei fierbinte. Apoi se adauga in cratita cu feliile de limba impreuna cu maslinele spalate, 2-3 rosii taiate felii prajite in ulei si strecurate. Se toarna deasupra putina zeama in care a fiert limba, 1 pahar de vin, se adauga citeva felii de lamiie curatate de coaja si simburi si taiate in doua. Se lasa sa fiarba si sa scada, tinind seama ca sosul daca se raceste, se ingroasa.

Servire
Cind este gata, se lasa sa se racoreasca, apoi se asaza pe un platou, garnisind imprejur cu felii de lamiie

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

File Arabesc
Rulouri De Carne De Vitel
Pui In Sos
Rasol De Vaca Cu Smintina
Piept Plin Cu Crema De Branza
Piept De Pui Cu Sos De Rosii
Limba Cu Masline
Ostropel De Pui
Pui Cu Orez Si Legume
Sarmale Grecesti
Fricassee De Pui
Pui Cu Galuste
Budinca Din Carne De Vaca
Urechi De Porc Sarate
Mancare De Rata Rece, Cu Masline
Medalion Din Piept De Pasare
Cartofi Cu Carne Si Rosii
Rata Cu Castraveti Acri
Rata Cu Castraveti
Pulpa De Porc La Cuptor
 

Top Retete Culinare