Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Limba Cu Masline

Ingrediente
o limba de 1 kg, 150 gr. masline, 4-5 buc. ceapa, 1 pahar ulei, 1 pahar vin, 3-4 buc. rosii, 2 lingurite faina, 1 foaie de dafin, 1 lamiie, 100 gr. arpagic, sare, piper

Preparare
Limba fiarta se lasa sa se raceasca, se taie felii si se presara cu putin piper. Se asaza apoi feliile de limba intr-o cratita. Ceapa se taie subtire si se prajeste intr-o tigaie, in ulei fierbinte, pina capata culoare aurie. Se adauga faina, se stinge cu putina zeama in care a fiert limba si se lasa sa fiarba inabusit pina cind se inmoaie ceapa. Apoi se trece prin sita in cratita cu feliile de limba. Se adauga o foaie de dafin, piper boabe si putina verdeata tocata marunt (marar si patrunjel). Arpagicul se curata si se prajeste usor in putin ulei fierbinte. Apoi se adauga in cratita cu feliile de limba impreuna cu maslinele spalate, 2-3 rosii taiate felii prajite in ulei si strecurate. Se toarna deasupra putina zeama in care a fiert limba, 1 pahar de vin, se adauga citeva felii de lamiie curatate de coaja si simburi si taiate in doua. Se lasa sa fiarba si sa scada, tinind seama ca sosul daca se raceste, se ingroasa.

Servire
Cind este gata, se lasa sa se racoreasca, apoi se asaza pe un platou, garnisind imprejur cu felii de lamiie

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Rulada De Porc Cu Varza
Carnati Preparati In Casa
Rata Umpluta Cu Mere
Ficat De Gasca Natur
Cotlete Milaneze
Pui A La Nick
Musaca De Cartofi Cu Carne Si Verdeata
Sunca In Bere (bierschinken)
Piept De Pui Cu Soia Si Prune
Rulada De Curcan Cu Brinza
Pui Divan
Ardei Umpluti Cu Carne Cu Sos De Rosii
Makluba
Miel Pane
Vinete Umplute Cu Carne
Creier In Aluat
Pulpa De Vitel La Tava
Risotto Cu Limba
Tocana
Frigarui Din Miel Dobrogean
 

Top Retete Culinare