Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Boeuf A La Mode

Ingrediente
o bucata de pulpa sau alta carne macra, cam de 1 1/2 - 2 kg, slanina, un paharel cu vin alb sau rosu, o lingura de rachiu, un picior de vitel, sare, piper, o frunza de dafin si un fir de patrunjel, zeama de carne, 2 morcovi, 15-20 de fire de arpagic

Preparare
Se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra, cam de 1 1/2 - 2 kg. O bucata mai mica s-ar usca inainte de a fi bine fripta. Se impaneaza cu slanina, se leaga apoi, pentru a-i da o forma buna, ca sa poata fi taiata frumos felii, cand e gata. Se pune carnea cu putina untura, se frige pe toate partile vreo 20 de minute. Se scurge untura. Se pune in loc un paharel cu vin alb sau rosu si o lingura de rachiu. Se lasa sa fiarba descoperit, pana ce lichidul e aproape scazut, intorcand carnea pe o parte si pe alta. Se adauga: un picior de vitel bine curatat si spalat si caruia i s-a scos osul, soriciul de la slanina care a servit la impanat, sare, piper, o frunza de dafin si un fir de patrunjel si un litru de apa, sau mai bine aceeasi cantitate de zeama de carne. Dupa ce incepe sa fiarba, se ia spuma, se acopera perfect si se da la cuptor. Se tine astfel sa fiarba in clocote mici 4 ore. Se intoarce intre timp de 2-3 ori. Dupa 2 ceasuri se adauga 2 morcovi taiati felii rotunde nu prea subtiri, si 15-20 de fire de arpagic curatate. Se lasa sa fiarba restul de 2 ore. Cand e gata, zeama trebuie sa fie mult scazuta. Se aseaza carnea pe farfurie, se scot atele si se taie felii. Se aseaza imprejur ceapa, morcovii si, daca place, si piciorul de vitel taiat bucati potrivite. Se tine la cald. Sosul din cratita se lasa sa mai dea vreo doua clocote. Se trece prin sita peste carne.

Servire
Se serveste calda, cu salata. Tot astfel de gustoasa e si rece, sosul intarindu-se imprejur ca aspicul.

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Pui Umplut
Romburi Cu Carne De Vita
Cartofi Cu Carne Si Rosii
Cotlete De Porc Cu Smintina
Mincare De Pasare Cu Marar
Mititei
Budinca De Carne Cu Stevie
Drob De Miel (cighir)
Gulas
Stufat De Ied
Pui Picant
Rulade De Carne Umplute
Ficat Prajit La Tigaie
Budinca De Carne De Porc Si De Berbec
Pasteta De Vitel
Ficat La Cuptor
Pui Cu Ciuperci In Aluat
Rulou De Vita Cu Cascaval Si Legume In Crusta De Nuca
Papricas Ardelenesc De Pui
Saltimboca Alla Romana
 

Top Retete Culinare