Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sarmale Din Ormansag

Ingrediente
Pentru 20 de sarmale: 500 g carne de porc, 2 kg varza acra, 100 g de porc afumat, fiert, 20 frunze varza murata, 200 g ficat de porc, 2 cepe rosii, 150 g slanina afumata, 2 catei de usturoi, 150 g orez, 400 ml smantana, 120 g untura, sare, piper macinat,

Preparare
Se taie slanina cubulete, ceapa marunt, iar ficatul si garful cuburi, usturoiul se zdrobeste. Slanina se prajeste in untura, carnea si ficatul se dau prin masina de tocat. Se indeparteaza nervurile frunzelor de varza, orezul se caleste putin si se inabusa pe jumatate. Cubuletele de slanina se prajesc, in untura rezultata se caleste ceapa si ficatul, se adauga carnea de porc tocata, orezul, garful, se condimenteaza cu boia, sare, piper, maghiran si usturoi, se leaga compozitia cu ou. Umpltura se pune in foile de varza si se ruleaza. Doua treimi din varza taiata marunt se pune pe fundul vasului, peste care se aseaza sarmalele care se acopera cu varza taiata ramasa, se adauga apa si se lasa totul la fiert. Se ingroasa cu smantana amestecata cu faina, se da din nou in clocot.

Durata
1 h45 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Musaca De Cartofi Si Vinete
Budinca De Ficat Cu Smintina
Snitele Cu Sos Tomat Si Macaroane
Pui Cu Conopida Si Vin Alb
Limba Cu Masline In Sos De Vin
Ciulama De Vitel
Creier In Aluat
Sarmale De Varza Acra
Friptura Cu Banane
Lasagna De Pui
Galusti Din Paine
Crochete De Cartofi Umplute Cu Carne
Pui Cu Ciuperci In Aluat
Rulade De Porc Cu Dovlecei
Sarmale In Foi De Vita, Stevie Sau Spanac
Tocanita De Carne Tocata
Iepure Cu Slanina Si Verdeturi
Pui Cu Orez Si Legume
Gaina Cu Gutui
Muschi De Vita Cu Sos De Vin Si Macaroane
 

Top Retete Culinare