Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Budinca De Carne Cu Sos De Ciuperci

Ingrediente
½ kg carne macra de vaca sau vitel, 2 felii franzela, 1 ½ lingura unt, 5 oua, sare, piper, sos de ciuperci. Pentru sos: 1 pahar zeama de carne sau apa, citeva ciuperci, 1 lingura unt, 1 lingurita faina, 1 lingurita patrunjel tocat, 2-3 linguri smintina,

Preparare
Se taie carnea bucati si se prajeste in ½ lingura unt. Se da apoi de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata in lapte. Separat, se freaca spuma o lingura de unt si se adauga galbenusurile unul cite unul, apoi se amesteca cu carnea tocata, sarea si piperul. La sfirsit se pun albusurile batute spuma. Se unge cu unt o forma speciala care se inchide ermetic, se pune compozitia si se asaza forma intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa sa fiarba ½ ora din momentul cind incepe iar sa clocoteasca. Se rastoarna pe farfurie. Se serveste cu sosul preparat astfel: Se curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute. Se prajeste untul cu faina si se stinge cu zeama si ciupercile fierte. Se adauga smintina, zeama de lamiie, sarea si patrunjelul tocat, lasind sa dea citeva clocote.

Servire
Se serveste fierbinte cu sos de ciuperci

Durata
50 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Creier In Aluat
Ostropel De Rata
Snitel Cu Sos De Legume
Chiftelute De Ficat
Cirnati De Porc Cu Sos De Rosii
Mincare De Curcan Cu Castane
Tocanita De Vita Cu Trei Ardei
Perisoare Cu Smintina
Papricas De Sibiu
Pirjoale Moldovenesti
Caved Catzutz
Budinca Din Carne De Vaca
Pulpa De Porc La Cuptor
Sarmalute Din Piept De Curcan
Pui Cu Bame Si Ceapa
Muschi Stroganoff
Pui Cu Susan
Miel Cu Spanac
Piept De Pui Cu Sos De Rosii
Rulade De Carne Umplute
 

Top Retete Culinare