Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sarmale Cu Carne

Ingrediente
500 gr. carne, 1 buc. varza marisoara, o ceasca orez, 3 buc. ceapa, 2 linguri bulion de rosii, 2 linguri untura

Preparare
Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in untura, sare si piper. Se aleg frunze intregi de varza acra (daca sarmalele sint de varza dulce, frunzele se oparesc in apa clocotita, se scot si se racesc), se intind pe masa, se scot cu grija partile groase ale frunzelor si se taie daca sint prea mari. Se pune tocatura, se infasoara sarmalele si se asaza in cratita in care s-a pus un strat de varza taiata subtire. Se acopera sarmalele cu varza taiata si se toarna deasupra bulion de rosii, 1 pahar de apa, 2 linguri untura si se lasa sa fiarba inabusit, acoperit cu capac, la foc mic timp de 1 1/2 - 2 ore. La sfirsit se pun in cuptor pentru ca sa se rumeneasca frumos. Sarmalele sint mai bune preparate si fierte din ajun.

Servire
Sarmalele de varza dulce se fierb mai putin si se servesc cu smintina. Se servesc fierbinti cu ardei iute si mamaliguta.

Durata
2 h30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Pui Cu Vin Alb La Tava
Carne Cu Sos De Mustar
Piept De Pui Cu Fasole
Moussaka De Mouton
Cotlete De Miel Pane
Pui Cu Legume La Cuptor
Crochete De Cartofi Umplute Cu Carne
Mititei Din Carne De Vita
Snitel Cu Ceapa.
Musaca De Vinete
Rinichi Sote Cu Legume
Budinca De Ficat Cu Smintina
Escalop De Porc Cu Ciuperci
Vinete Umplute Cu Carne
Pui "marengo"
Fasole Cu Ciolan
Budinca De Limba Cu Orez Si Mazare
Toba
Budinca De Carne Cu Varza
Sarmalute De Miel
 

Top Retete Culinare