Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sarmale Cu Carne

Ingrediente
500 gr. carne, 1 buc. varza marisoara, o ceasca orez, 3 buc. ceapa, 2 linguri bulion de rosii, 2 linguri untura

Preparare
Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in untura, sare si piper. Se aleg frunze intregi de varza acra (daca sarmalele sint de varza dulce, frunzele se oparesc in apa clocotita, se scot si se racesc), se intind pe masa, se scot cu grija partile groase ale frunzelor si se taie daca sint prea mari. Se pune tocatura, se infasoara sarmalele si se asaza in cratita in care s-a pus un strat de varza taiata subtire. Se acopera sarmalele cu varza taiata si se toarna deasupra bulion de rosii, 1 pahar de apa, 2 linguri untura si se lasa sa fiarba inabusit, acoperit cu capac, la foc mic timp de 1 1/2 - 2 ore. La sfirsit se pun in cuptor pentru ca sa se rumeneasca frumos. Sarmalele sint mai bune preparate si fierte din ajun.

Servire
Sarmalele de varza dulce se fierb mai putin si se servesc cu smintina. Se servesc fierbinti cu ardei iute si mamaliguta.

Durata
2 h30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Muschi De Porc In Vin, La Cratita
Fasole Verde Cu Carne
Pasare Umpluta Cu Ciuperci
Pollo Parisianno
Perisoare Cu Smintina In Sos Alb
Carne De Vitel Cu Ciuperci
Tocana De Miel
Pui Cu Smantana
Ficatei De Pasare Cu Sos De Vin
Perisoare Cu Smantana
Tochitura Bucovineana
Snitel Vienez
Ficatei De Pasare Prajiti
Orez Cu Piept De Pui File
Pui Rapid
Mincare De Curcan Cu Castane
Pui Cu Galuste
Musaca De Vinete
Pui Cu Ciuperci In Aluat
Chebe (kibbeh)
 

Top Retete Culinare