Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sarmale Cu Carne

Ingrediente
500 gr. carne, 1 buc. varza marisoara, o ceasca orez, 3 buc. ceapa, 2 linguri bulion de rosii, 2 linguri untura

Preparare
Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in untura, sare si piper. Se aleg frunze intregi de varza acra (daca sarmalele sint de varza dulce, frunzele se oparesc in apa clocotita, se scot si se racesc), se intind pe masa, se scot cu grija partile groase ale frunzelor si se taie daca sint prea mari. Se pune tocatura, se infasoara sarmalele si se asaza in cratita in care s-a pus un strat de varza taiata subtire. Se acopera sarmalele cu varza taiata si se toarna deasupra bulion de rosii, 1 pahar de apa, 2 linguri untura si se lasa sa fiarba inabusit, acoperit cu capac, la foc mic timp de 1 1/2 - 2 ore. La sfirsit se pun in cuptor pentru ca sa se rumeneasca frumos. Sarmalele sint mai bune preparate si fierte din ajun.

Servire
Sarmalele de varza dulce se fierb mai putin si se servesc cu smintina. Se servesc fierbinti cu ardei iute si mamaliguta.

Durata
2 h30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Chateaubriant
Drob De Miel (cighir)
Limba Cu Masline Si Lamiie
Tuslama
Pulpa De Porc La Cuptor
Pui Inabusit, Cu Rosii Si Usturoi
Pulpa De Vitel La Cuptor
Conopida Cu Carne La Cuptor
Pui Cu Alune
Miel Cu Smintina
Ostropel
Budinca De Carne De Porc Si De Berbec
Ficat Cu Ciuperci Si Orez Fiert
Budinca De Carne Cu Varza
Limba De Porc Inabusita
Muschi De Pui Cu Prune Uscate
Cotlete De Vitel Sote Cu Sos De Vin
Musaca De Cartofi Cu Carne Tocata
Pui Marocan Cu Ananas
Musaca De Vinete
 

Top Retete Culinare