Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sarmale Cu Carne

Ingrediente
500 gr. carne, 1 buc. varza marisoara, o ceasca orez, 3 buc. ceapa, 2 linguri bulion de rosii, 2 linguri untura

Preparare
Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in untura, sare si piper. Se aleg frunze intregi de varza acra (daca sarmalele sint de varza dulce, frunzele se oparesc in apa clocotita, se scot si se racesc), se intind pe masa, se scot cu grija partile groase ale frunzelor si se taie daca sint prea mari. Se pune tocatura, se infasoara sarmalele si se asaza in cratita in care s-a pus un strat de varza taiata subtire. Se acopera sarmalele cu varza taiata si se toarna deasupra bulion de rosii, 1 pahar de apa, 2 linguri untura si se lasa sa fiarba inabusit, acoperit cu capac, la foc mic timp de 1 1/2 - 2 ore. La sfirsit se pun in cuptor pentru ca sa se rumeneasca frumos. Sarmalele sint mai bune preparate si fierte din ajun.

Servire
Sarmalele de varza dulce se fierb mai putin si se servesc cu smintina. Se servesc fierbinti cu ardei iute si mamaliguta.

Durata
2 h30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Tocanita De Curcan
Snitel De Vitel
Curcan Umplut Cu Castane
Tacopaj
Medalion Din Piept De Pasare
Caved Catzutz
Pui In Stil Spaniol
Snitel Natur
Iahnie De Fasole Cu Slanina Afumata
Chilli Con Carne
Mancare De Masline Cu Limba
Miel Cu Marar Si Ceapa Verde
Pui Cu Sos De Lamiie
Muschi De Vita Cu Sos De Vin Si Macaroane
Pulpa De Berbec Inabusita
Mincare Cu Carne Si Patlagele Vinete
Piftie De Vitel Si Porc
Coq Au Vin
Piept De Gaina Umplut
Blancheta De Pasare Cu Orez
 

Top Retete Culinare