Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Ficat Cu Ciuperci Si Orez Fiert

Ingrediente
½ kg. ficat, 150 gr. ciuperci, 5-6 fire ceapa verde, 1 legatura patrunjel verde, 1 crenguta busuioc, 1 foaie dafin, 3-4 linguri ulei sau unt, ½ lingura faina, 1 lingura zeama de lamiie sau 1 lingurita otet, 1 ceasca zeama de carne, sare, piper

Preparare
Ficatul, curatit de pielite si vine, se sterge cu o cirpa umeda si se taie felii subtiri. Verdeturile se taie marunt. Foaia de dafin se piseaza. Se asaza totul intr-o cratita cu ulei: un rind de felii subtiri de ficat, peste ele verdeturi si ciuperci spalate bine si taiate feliute, alt rind de ficat si celelalte cum urmeaza. Se acopera si se fierb la foc potrivit 45-60 minute. Se scoate ficatul din cratita si se adauga faina care se stinge cu o ceasca de zeama de carne sau apa calda. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se adauga zeama de lamiie sau otetul si se toarna sosul fierbinte peste ficat.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Porumbei Umpluti
Pui Cu Fasole Verde Si Smintina
Piftie De Gisca (sau Curcan)
Farsmac
Sarmalute In Foi Verzi
Ardei Umputi Cu Carne Si Sos
Papricas De Pui Cu Smintina
Musaca De Telina
Pui Cu Conopida
Rulade De Carne Umplute
Carne De Pasare Cu Smintina Si Ceapa
Ciulama De Pasare Cu Ciuperci
Vitel Cu Usturoi Si Ardei (kelaidi)
Creier In Aluat
Gaina Umpluta Cu Orez Si Paprica
Mincare De Mazare Cu Carne
Sote De Rinichi
Placinta Cu Carne
Drob De Miel (cighir)
Costita Cu Fasole Alba
 

Top Retete Culinare