Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Gaina Cu Orez, Smintina Si Zeama De Lamiie

Ingrediente
½ gaina fiarta, 150 g orez, 3 linguri cascaval ras, sos de rosii; S o s u l: 100 g unt, 2 linguri faina, 1 ceasca zeama de carne, sare, piper, zeama de lamiie, 2 linguri de smintina, 1-2 oua

Preparare
Se prepara sosul astfel: se topeste untul intr-o craticioara (nu se incinge). Se adauga atita faina cit cuprinde grasimea, amestecind mereu. Se stinge cu zeama de carne sau cu apa calda; se pune sare si piper dupa gust. Cit timp sosul fierbe, se bate cu telul pina se leaga. Se da deoparte. Se adauga galbenusurile amestecate bine, smintina si zeama de lamiie. Se tine intr-o cratita cu apa fierbinte. Separat, se fierbe orezul si se limpezeste cu apa rece. Se asaza pe o farfurie in chip de coronita cit mai egal, in mijloc se pun bucatelele de carne si se toarna peste ele sosul tinut in aburi fierbinti. In jurul orezului se toarna un sos de rosii sau se serveste sosul separat. Peste orez se presara citeva linguri de cascaval ras. Mincarea se poate pregati la fel din resturi de friptura care se incalzesc pe aragaz cu 2-3 linguri de apa. De asemenea, se poate inlocui carnea de pasare cu cea de vitel.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Varza Cu Carne De Porc Si Rosii
Cirnati Pe Varza Rosie Calita
Pirosti Cu Carne
Pui Cu Fasole Verde Si Smintina
Ficat Prajit Tavalit Prin Faina
Ghiveci Cu Carne Si Legume
Iepure Cu Slanina Si Verdeturi
Ragu De Pasare
Ficat De Miel Cu Sos De Cartofi
Cubulete De Pui Marinate
Limba Cu Masline In Sos De Vin
Pulpa De Miel Umpluta
Chiftelute Cu Pireu De Cartofi
Urechi De Porc Sarate
Ciulama De Pui
Limba Inabusita
Vitel Cu Sos Alb Si Legume
Ficatei De Pasare Prajiti
Tocanita De Curcan
Dovlecei Umpluti Cu Carne
 

Top Retete Culinare