Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Gaina Cu Orez, Smintina Si Zeama De Lamiie

Ingrediente
½ gaina fiarta, 150 g orez, 3 linguri cascaval ras, sos de rosii; S o s u l: 100 g unt, 2 linguri faina, 1 ceasca zeama de carne, sare, piper, zeama de lamiie, 2 linguri de smintina, 1-2 oua

Preparare
Se prepara sosul astfel: se topeste untul intr-o craticioara (nu se incinge). Se adauga atita faina cit cuprinde grasimea, amestecind mereu. Se stinge cu zeama de carne sau cu apa calda; se pune sare si piper dupa gust. Cit timp sosul fierbe, se bate cu telul pina se leaga. Se da deoparte. Se adauga galbenusurile amestecate bine, smintina si zeama de lamiie. Se tine intr-o cratita cu apa fierbinte. Separat, se fierbe orezul si se limpezeste cu apa rece. Se asaza pe o farfurie in chip de coronita cit mai egal, in mijloc se pun bucatelele de carne si se toarna peste ele sosul tinut in aburi fierbinti. In jurul orezului se toarna un sos de rosii sau se serveste sosul separat. Peste orez se presara citeva linguri de cascaval ras. Mincarea se poate pregati la fel din resturi de friptura care se incalzesc pe aragaz cu 2-3 linguri de apa. De asemenea, se poate inlocui carnea de pasare cu cea de vitel.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Ardei Umputi Cu Carne Si Sos
Piept De Pui Cu Rosii
Perisoare Cu Smintina
Piept De Pui Cu Nectarine
Vitel Cu Usturoi Si Ardei (kelaidi)
Stufat De Ied
Piept De Pui Cu Frunze De Salata
Bitoci
Mancare Cu Sos Alb
Piept De Pui In Manta De Sunca
Sfiriiala Dobrogeana
Friptura Picanta Cu Ardei
Perisoare Dietetice
Crochete Stroganoff
Pui Cu Maiorana
Costita Cu Fasole Alba
Snitel De Vitel
Gulas Din Inima De Vaca
Ciulama De Pasare Cu Ciuperci
Piept De Pui Cu Amestec Mexican
 

Top Retete Culinare