Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Vitel Cu Sos Alb Si Legume

Ingrediente
1 kg carne, cantitati egale de diferite legume, 200 gr. unt, 1 lingura faina, zeama de lamiie, sare si piper

Preparare
Se pregatesc legumele: fasolea grasa se taie bucatele, conopida se desface buchetele, varza dulce se teie felii subtiri, telina, morcovii, cartofii se taie rondele sau bucatele, ciupercile se taie feliute subtiri. Se fierb toate, punindu-le mai intii pe cele care fierb mai greu, la urma se pun cartofii, care fierb cel mai usor. Separat se pun bucatelele de carne sa se inabuse in unt cu ceapa taiata marunt. Se fierb in apa putina, turnind cite putin. Dupa ce au fiert si carnea si legumele, se rastoarna toate la un loc in acelasi vas si se mai lasa sa stea in aceasta zeama, fara sa se raceasca complet. Se prepara un sos alb cu zeama de la legume si de la carne, amestecate, iar in cazul ca nu este suficienta, se mai adauga lapte. Sosul bine fiert se toarna peste legume si carne si se mai adauga putina zeama de lamiie. Se serveste fie in farfurie rotunda si atunci se asaza legumele la mijloc si carnea pe margini, fie in farfurie lunga si atunci carnea se asaza pe o parte, iar legumele pe cealalta parte a farfuriei.

Servire
Se poate servi cu smintina pe deasupra

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Rosii Umplute Cu Ficatei
Rulou De Pui Umplut
Ciulama De Pasare Cu Ciuperci
Snitel Englezesc
Piept De Vitel Umplut
Fasole Verde Cu Carne De Vaca
Drob De Miel In Prapur
Mincare Cu Carne Si Patlagele Vinete
Cotlete De Pui Pane
Mincare De Gutui
Cotlete De Miel Pane
Ficat De Gasca Natur
Rulou De Pui Cu Ciuperci Si Cascaval
Creier In Coca
Perisoare Dietetice
Pui Cu Conopida
Sarmale Grecesti
Pui Cu Smintina Si Verdeata
Tochitura
Snitel Din Carne Tocata
 

Top Retete Culinare