Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Vitel Cu Sos Alb Si Legume

Ingrediente
1 kg carne, cantitati egale de diferite legume, 200 gr. unt, 1 lingura faina, zeama de lamiie, sare si piper

Preparare
Se pregatesc legumele: fasolea grasa se taie bucatele, conopida se desface buchetele, varza dulce se teie felii subtiri, telina, morcovii, cartofii se taie rondele sau bucatele, ciupercile se taie feliute subtiri. Se fierb toate, punindu-le mai intii pe cele care fierb mai greu, la urma se pun cartofii, care fierb cel mai usor. Separat se pun bucatelele de carne sa se inabuse in unt cu ceapa taiata marunt. Se fierb in apa putina, turnind cite putin. Dupa ce au fiert si carnea si legumele, se rastoarna toate la un loc in acelasi vas si se mai lasa sa stea in aceasta zeama, fara sa se raceasca complet. Se prepara un sos alb cu zeama de la legume si de la carne, amestecate, iar in cazul ca nu este suficienta, se mai adauga lapte. Sosul bine fiert se toarna peste legume si carne si se mai adauga putina zeama de lamiie. Se serveste fie in farfurie rotunda si atunci se asaza legumele la mijloc si carnea pe margini, fie in farfurie lunga si atunci carnea se asaza pe o parte, iar legumele pe cealalta parte a farfuriei.

Servire
Se poate servi cu smintina pe deasupra

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Mincaruri Cu Carne

Pui Umplut
Budinca De Limba Cu Orez Si Mazare
Tochitura Bucovineana
Papricas Din Carne Cu Boia
Castraveti Murati Cu Carne De Porc
Ostropel
Pilaf De Pui
Ficat Cu Ciuperci Si Orez Fiert
Gogosi De Gris Cu Sunca La Cuptor
Piftie De Vitel Si Porc
Urechi De Porc Sarate
Muschi De Vaca Umplut
Pui A La Nick
Rosii Cu Carne
Pui Cu Alune
Snitel De Curcan Cu Salvie
Cubulete De Pui Marinate
Ciulama De Pasare
Snitel Cu Sos De Legume
Perisoare Cu Verdeata
 

Top Retete Culinare