Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Friptura Inabusita De Vaca

Ingrediente
1,200 kg. pulpa de vaca, 100 gr. slaninuta, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 4-5 catei de usturoi, 1 dl ulei, piper boabe, 1 foaie dafin sau putin cimbru tocat, sare

Preparare
Carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara dindu-i o forma lunguiata si se lasa 10-15 minute. Se pune apoi intr-un vas cu ulei incins pe foc si se rumeneste pe toate partile. Se adauga ceapa si morcovul taiate in rondele subtiri, se calesc usor, dupa care se pun doua pahare de supa de oase sau apa, piperul boabe, foaia de dafin sau cimbrul. Se acopera vasul cu un capac si se pune in cuptor la foc mic pentru 3 ore, intorcindu-se friptura de cite ori este nevoie. Cind carnea este fiarta, se scoate capacul ca sa se poata rumeni. Se indeparteaza sfoara si se taie friptura in felii care se aseaza pe un platou. Sosul degresat se toarna peste friptura.

Servire
Se serveste fierbinte cu pireu de cartofi, sote de morcovi sau legume fierte si stropite cu unt

Durata
3 h30 min

 

Alte Retete din categoria Fripturi

Mititei Speciali
Piept De Pui In Stil Italian
Frigarui Din Carne De Berbec
Pirjoale Din Muschi De Vita
Friptura De Miel Invelita
Pui In Sos De Bere
Friptura Inabusita
Muschi De Vaca La Tava
Friptura De Porc
Piept De Minzat Umplut
Cotlete De Porc Cu Sos De Vin
Friptura In Oala De Presiune
Biftec Cu Ou
Pui Condimentat
Friptura De Miel Impanat
Muschi File Umplut
Pulpa De Vita La Cuptor
Pui Cu Vin
Reteta Mititei
Friptura De Curca Pe Pat De Legume
 

Top Retete Culinare