Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Friptura De Porc

Ingrediente
carne de porc, ulei sau untdelemn, piper, sare, usturoi, cimbru

Preparare
Carnea se taie in bucati nu prea groase, sa se patrunda mai repede in interior, sau se fasoneaza in bucati mai lungi, care se leaga cu sfoara. Dupa aceea, se asaza intr-o cratita sau tava, de preferinta din tuci, potrivita cu marimea fripturii si, nesarata, se unge bine cu grasime sau untdelemn; in cratita se pun 4-5 linguri cu apa si se introduce in cuptorul bine incins. Dupa circa 20 minute, cind s-a format o crusta la suprafata carnii, se pipereaza si se sareaza putin, intorcindu-se din cind in cind, ca sa se rumeneasca uniform si stropindu-se de fiecare data cu sosul. Cind carnea a inceput sa se rumeneasca, se acopera cu un capac, care va retine vaporii formati, mentinindu-i fragezimea. Cind friptura este gata, se adauga in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in felii, sau o ramura de cimbru, stropindu-se bine cu acest sos; astfel isi pastreaza mai bine aroma.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Fripturi

Piept De Pui Toscan
Pui Pe Sticla
Tochitura Macelareasca Miacori
Babic De Buzau
Pui La Frigare
Vrabioara La Gratar
Frigarui Inabusite
Pui Fript Cu Sos De Ciuperci
Pui Fracasse
Friptura In Oala De Presiune
Biftec De Vita
Frigarui De Porc Inabusite
Cotlet Pane Si Natur
Pui La Capac
Curcan In Crusta De Branza
Porc Cu Usturoi
Pui Prajit La Tava Cu Usturoi
Pui Fripti La Cuptor
Spinare De Batal La Gratar
Pulpa De Porc La Tava
 

Top Retete Culinare