Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Friptura De Porc

Ingrediente
carne de porc, ulei sau untdelemn, piper, sare, usturoi, cimbru

Preparare
Carnea se taie in bucati nu prea groase, sa se patrunda mai repede in interior, sau se fasoneaza in bucati mai lungi, care se leaga cu sfoara. Dupa aceea, se asaza intr-o cratita sau tava, de preferinta din tuci, potrivita cu marimea fripturii si, nesarata, se unge bine cu grasime sau untdelemn; in cratita se pun 4-5 linguri cu apa si se introduce in cuptorul bine incins. Dupa circa 20 minute, cind s-a format o crusta la suprafata carnii, se pipereaza si se sareaza putin, intorcindu-se din cind in cind, ca sa se rumeneasca uniform si stropindu-se de fiecare data cu sosul. Cind carnea a inceput sa se rumeneasca, se acopera cu un capac, care va retine vaporii formati, mentinindu-i fragezimea. Cind friptura este gata, se adauga in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in felii, sau o ramura de cimbru, stropindu-se bine cu acest sos; astfel isi pastreaza mai bine aroma.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Fripturi

Miel La Cuptor
Curcan In Crusta De Branza
Rulada Din Muschi De Vita
Piept De Pui La Cuptor, Cu Vin Si Ardei Murati
Pulpe De Pui Americane
Pui Cu Cascaval
Friptura De Vitel
Frigarui Din Carne De Vaca
Muschi De Vaca La Gratar
Snitel Cu Brinza
Rata Umpluta La Frigare
Ceafa Gratinata Cu Sos Special
Pulpa De Vita La Cuptor
Piept De Pui A La Roquefort
Muschi De Porc La Gratar
Pui Inabusit
Rulada Din Pulpa De Miel Cu Verdeturi
Pui La Cuptor Cu Sos De Smintina
Cocos Cu Vin
Rasol De Vita Cu Usturoi Si Tarhon
 

Top Retete Culinare