Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Frigarui Din Carne De Berbec

Ingrediente
500 gr. carne de berbec, 2 buc. ceapa alba, 100 gr. ceapa verde, 200 gr. rosii, 1/2 lamîie, o lingura otet, o lingura unt

Preparare
Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga ceapa tocata marunt, otet sau o lingurita zeama de lamiie si se amesteca. Castronul se acopera cu un capac si se tine 2-3 ore la loc rece pentru ca sa se marineze carnea. Inainte de a le pune la fript, bucatile de carne astfel preparate se infig intr-o frigare de metal, alternind cu ceapa taiata felii. Carnea trebuie sa se friga la gratar (pe jaratec viu fara flacara) cam 15-20 minute, rasucind mereu frigarea pentru ca sa se prajeasca uniform. Daca lipseste gratarul, frigaruile se pot praji in mod obisnuit in tigaie. Frigaruile gata prajite se scot de pe frigare se pun pe platou se toarna deasupra unt si se garnisesc cu ceapa verde, rosii taiate felii si bucati de lamiie. In acelasi mod se pot prepara frigarui din carne de porc.

Servire
Ca garnitura se mai poate servi orez fiert

Durata
3 h30 min

 

Alte Retete din categoria Fripturi

Snitel Vienez De Vitel
Friptura De Pui Cu Legume
File De Porc A La Milano
Muschi De Vaca Cu Sos De Vin
Coasta De Porc Umpluta Cu Mere
Antricot De Vaca La Gratar
Miel Cu Verdeturi
Pulpe De Pui Pe Sare
Pui Fript Cu Sos De Ciuperci
Pui Simplu La Tigaie
Muschi De Porc La Gratar
Pui Crocant
Friptura De Miel Impanat
Pui La Cuptor Cu Sos De Smintina
Pui La Tava
Cotlet Surpriza
Rata Cu Portocale
Pui Cu Vin
Frigarui Inabusite
File Mignon Cu Tarhon
 

Top Retete Culinare