Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Tochitura Macelareasca Miacori

Ingrediente
300 g momite de vita sau de porc, 300 g creier de vitel sau porc, 150 g maduva, 100 ml ulei, 150 g unt, 500 g ceafa de porc, 200 g gusa de porc, 500 g ceafa de vitel, 500 g ficat de porc si vitel, o limba e porc, 2-3 rinichi de porc sau vitel, Facultativ

Preparare
Tochitura macelareasca a la Miacori Ingredientele pentru 10 persoane. Mod de preparare: Intr-un ceaun, neaparat mai mare si cu capac se pun la prajit in unt momitele, slungul, creierul si maduva taiate foarte marunt si scoasa din pielita si cand incep sa se rumeneasca se adauga circa 400-500 ml apa. Se fierbe la foc iute si cand a scazut apa se pune uleiul si cand este bine incins se adauga pe rand intai ceafa de vita si de porc si dupa 5-6 minute se adauga ficatul, fuduliile si rinichii toate taiat in bucatele cat sa imbuci odata. Se mai lasa sa clocoteasca la foc iute circa 2-3 min, avand grija sa se amestece permanent, dupa care se adauga vinul indoit cu berea bruna si se condimenteaza, dupa gust, cu sare, boia de ardei iute, piper, pudra de busuioc si cimbru. Se pune ceapa si se da focul la mediu spre mic, timp in care se amesteca permanent tochitura, cu o lingura de lemn si dupa circa 5 minute se pune capacul la cratita si se lasa sa fiarba la foc foarte mic circa 25-30 min, avand grija sa mai amestecam din cand in cand si sa nu scada sosul prea mult; eventual se mai adauga bere. Din usturoi se face mujdei frecat cu putin ulei si stins cu sos din cratita la care se pune, dupa gust, pentru acreala otet de mere. Tochitura paote fi facuta si in cantitati mai mici, respectand proportiile dar nu iese tot asa de gustoasa.

Servire
Se serveste direct din ceaun de pe foc, pe felie de paine dupa ce se trece bucatica prin mujdeiul care se tine si el cald.

 

Alte Retete din categoria Fripturi

Pui La Gratar
Pui Fracasse
Cotlete De Vitel Cu Cirnati Si Cartofi In Vin
Piept De Pui Cu Gorgonzola
Frigarui Din Carne De Vaca
Rata Umpluta La Frigare
Biftec Cu Ou
Pui Simplu La Tigaie
Cotlet Surpriza
Frigarui Din Carne De Berbec
Pui Cu Cascaval
Pui La Punga
Spinare De Batal La Gratar
Biftec De Vita
Snitel Vienez De Vitel
Friptura De Vita Cu Masline
Friptura Inabusita De Vaca
Chiftelute La Gratar
Friptura De Porc Marinata
Piept De Pui La Cuptor, Cu Vin Si Ardei Murati
 

Top Retete Culinare