Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Pui Cu Sos De Vin Si Gogosari Murati La Cuptor

Ingrediente
(pentru 6 portii) ECHIVALENT 1 cupa = aproximativ 250 g

Preparare
Intr-o punga de plastic se pune faina + sare + piper si se amesteca bine. Se pun pe rind feliile de pui si se scutura punga inchisa, se scoate carnea si se scutura de excesul de faina. Intre timp se incinge ulei intr-o cratita (dar nu cu teflon, pentru ca microbucatile ce se aduna pe fundul cratitei se vor folosi mai tirziu). Se rumeneste putin carnea pe ambele parti (dar atentie sa nu se arda). Pe cum se termina carnea, se aseaza pe un platou cald si se pastreaza caldute. Cind toata carnea s-a terminat, se aseaza in tava intr-un singur strat. Peste ele si intre ele se pun bucatile de muraturi, iar deasupra se toarna un sos facut in cratita unde s-a fript carnea in felul urmator. In cratita fierbinte inca, se toarna putin vin si cu o lingura de lemn se desprinde de fundul tigaii fiecare bucatica ce s-a prins (acolo s-a adunat multa aroma din pui) si cind incepe sa scada se toarna in tava peste pui cu putina supa, sa acopere aproape carnea. Se coace la foc potrivit inca 20 minute sau pina carnea este ("fork tender") frageda si furculita intra usor in ea.

Servire
Se serveste cu sosul in care a fost gatit. Cartofi piure merg grozav cu aceasta mincare.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Fripturi

Muschi La Tava
Porumbei Fripti
Pui Cu Vin
Friptura Cu Sos De Rosii
Friptura Delicioasa
Cotlet Pane Si Natur
Chiftelute La Gratar
Porc Cu Usturoi
Friptura In Oala De Presiune
Pui La Frigare
Pulpa De Porc La Tava
Curcan In Crusta De Branza
Friptura De Vitel In Lapte
Friptura Taraneasca
Pui Cu Sos De Vin Si Gogosari Murati La Cuptor
Chebab
Rasol De Vita Cu Usturoi Si Tarhon
Muschi De Vaca La Gratar
Purcel Umplut
Friptura De Vacuta Impanata Cu Costita Afumata
 

Top Retete Culinare