Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Rata/pui La Cuptor

Ingrediente
1 rata (3-4 kg) sau un pui mai mare, sare, piper.

Preparare
Rata se curata de grsimea care se vede. Se pune intr-o tava rezistenta la foc, in picioare, cu o sticla de bere umpluta cu apa introdusa in cavitate. Gitul sticlei trebuie sa ajunaga pina la gitul ratei. Pielea se impunge peste tot cu furculita, dar aveti grija sa nu impungeti si carnea. Se "pudreaza" cu sare si piper si se baga in cuptor la temperatura cea mai ridicata pentru 40 min. Se pune temperatura un pic mai jos si se mai lasa 30 min. Se scoate si se lasa 15 min dupa care se scoate sticla. La fel si pentru pui.

Servire
Varza calita, cartofi noi la cuptor si salata sau orice altceva va doriti.

Durata
1 h50 min

 

Alte Retete din categoria Fripturi

Mititei Speciali
Rata La Cuptor
Pui La Gratar
Friptura Gratinata
Biftec La Tava
Antricot De Vitel In Staniol
Pulpa De Curcan La Tava
Friptura De Miel
Rata Cu Portocale
Friptura Taraneasca
Aripi De Pui Cu Sos De Hrean
Rulada Din Pulpa De Miel Cu Verdeturi
Rulouri De Porc Umplute
Friptura De Porc La Cuptor
Coasta De Porc Umpluta Cu Mere
Muschi De Porc La Cratita
Muschi De Vaca La Tava
Curcan La Cuptor
Vrabioara La Gratar
Miel Cu Verdeturi
 

Top Retete Culinare