Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina Olexiuc

Ingrediente
Aluatul: 350 g faina, 175 g unt, 15 g zahar, 12 g drojdie, 4 oua, 50 g lapte, sare, unt pt forma, pesmet

Preparare
Aluatul de savarina este asemanator cu cel de cozonac si se preparta in felul urmator: se cerne faina intr-un castron si se face in ea o gropita in care se pune drojdia dizolvata in lapte cald. Se amesteca cu putina faina, formand o plamadeala care se lasa sa creasca la cald circa un sfert de ora. Se adauga apoi in gropita ouale, restul de lapte, zaharul, sarea si se amesteca cu faina. La urma se pune untul topit, rece nu cald. Se amesteca compozitia cu o lingura sau cu o lopatica de lemn si se lasa sa creasca la cald. Se ia o forma speciala de savarina, se unge cu unt, se presara cu faina sau cu pesmet si se umple pe jumatate cu aluatul de mai sus. Se lasa sa creasca. Cand s-a ridicat pana la gura formei, se da la cuptor, unde se lasa circa o jumatate de ora. Savarina coapta se lasa sa se raceasca in forma. Intre timp se pregateste siropul care se toarna peste savarina dupa ce s-a taiat pojghita intarita de deasupra si s-a racit, se rastoarna savarina pe farfurie, se stropeste cu rom, se unge cu marmelada, iar golul din mijlocul coroanei se umple cu frisca. Se garniseste cu fructe confiate si se sprituieste cu multa frisca. Savarinele mai pot fi coapte si in forme mici de tarte.

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura "ambasador"
Tarta Cu Zmeura
Lokma
Prajitura Cu Blat Din Albusuri
Prajiturele Cu Nuci
Prajitura Kety
Cornulete De Rahat
Tarta Cu Prune Uscate
Strudel Cu Mere
Bulgari De Zapada Cu Fructe
Prajitura Ziua Si Noaptea De Post
Albinita
Prajitura Cu Parfum De Vanilie
Prajitura Cu Frisca
Portocale In Pijama
Nussbrot
Pricomigdale
Scutecele Domnului
Madelaine
Cornulete Cu Parizer Si Telemea
 

Top Retete Culinare