Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Albinita

Ingrediente
Blatul: 400 gr. faina, 1 ou, 150 gr. zahar, 30 gr. unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 ½ linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 gr. unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 gr. zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise,

Preparare
Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere decit, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se amesteca pe aburi pina se ingroasa. Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina. Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul. Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia. Prima foaie se unge cu ½ din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.

Durata
1 h20 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Zebra
Delicatese Cu Cocos
Simanku
Placinta Ardeleneasca Cu Branza
Prajitura Cu Umplutura De Ciocolata Si Nuci
Prajitura Cu Nuci Si Marmelada
Cornulete Cu Marmelada
Prajitura Cu Nuca De Cocos Si Cola
Portocale Glasate
Patratele Cu Crema Si Nuca De Cocos
Rulada Pufoasa Cu Gem De Portocale
Prajitura-spuma
Cremsnit
Tiramisu Ii
Negresa De Post
Prajitura "ambasador"
Prajitura Cu Branza Dulce Si Budinca
Prajitura Marmorata Cu Fructe
Rulada Cu Capsuni
Mingiute Cu Visine
 

Top Retete Culinare