Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Albinita

Ingrediente
Blatul: 400 gr. faina, 1 ou, 150 gr. zahar, 30 gr. unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 ½ linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 gr. unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 gr. zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise,

Preparare
Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere decit, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se amesteca pe aburi pina se ingroasa. Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina. Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul. Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia. Prima foaie se unge cu ½ din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.

Durata
1 h20 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Visine Si Cirese
Cremsnit
Bezele Cu Lamaie
Prajitura Cu Nuci Si Lamiie
Placinta Americana De Mere
Trigoane De Miere Si Brinza De Vaci
Floricele De Porumb Cu Zahar Ars
Prajituri Cu Ciocolata Si Fistic
Tarta Cu Dulceata De Visine
Scoarta Cu Nuca
Strudel Cu Nuci
Prajitura Kati
Placinta Cu Mere Si Nuci
Prajitura Cu Parfum De Vanilie
Prajitura Melania
Cabana
Triunghiuri Cu Nuca
Patratele
Prajitura Cu Rom
Mere Coapte Cu Miere Si Piersici
 

Top Retete Culinare