Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Albinita

Ingrediente
Blatul: 400 gr. faina, 1 ou, 150 gr. zahar, 30 gr. unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 ½ linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 gr. unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 gr. zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise,

Preparare
Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere decit, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se amesteca pe aburi pina se ingroasa. Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina. Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul. Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia. Prima foaie se unge cu ½ din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.

Durata
1 h20 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Bomboane Raffaello
Prajitura Mirela
Pasca Poloneza
Saratele Cu Chimen
Prajitura "alba Ca Zapada"
Prajitura Cu Blat De Albus
Prajitura Cu Ciocolata
Tarta Cu Ciocolata Si Menta
Prajitura Cu Nuca Si Crema Ganaj
Tiramisu Ii
Chiftele Din Mere
Prajitura Cu Martipan Si Pere
Prajitura Ziua Si Noaptea De Post
Cornete Cu Frisca Sau Crema
Nuga
Fructe Uscate In Foetaj
Cornulete Cu Zahar Pudra, Vanilie Si Nuci
Prajitura Cu Iaurt
Cataif Cu Fulgi De Porum
Prajitura De Ciocolata
 

Top Retete Culinare