Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Albinita

Ingrediente
Blatul: 400 gr. faina, 1 ou, 150 gr. zahar, 30 gr. unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 ½ linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 gr. unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 gr. zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise,

Preparare
Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere decit, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se amesteca pe aburi pina se ingroasa. Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina. Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul. Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia. Prima foaie se unge cu ½ din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.

Durata
1 h20 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Rulada Cu Foi Si Crema De Ciocolata
Placinta Cu Mere
Prajitura Lia
Prajitura Speciala Cu Mac
Prajitura Cu Smochine
Prajitura Fina Fara Faina
Prajitura Alba
Prajitura Cu Brinza De Vaci Si Capsuni
Prajitura Cu Spuma De Zmeura
Prajitura Cu Capsune Sau Fragi
Prajitura Cu Smintina Si Marmelada
Prajituri Delicioase "cuib De Viespe" Cu Scortisoara
Prajitura Cu Frisca
Trufe Cu Ciocolata
Cataif
Triunghiuri Cu Mere
Rulada Cu Marmelada (sau Dulceata)
Ursuleti
Prajitura Cu Visine Si Cirese
Prajitura Carte Noire
 

Top Retete Culinare