Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Albinita

Ingrediente
Blatul: 400 gr. faina, 1 ou, 150 gr. zahar, 30 gr. unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 ½ linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 gr. unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 gr. zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise,

Preparare
Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere decit, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se amesteca pe aburi pina se ingroasa. Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina. Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul. Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia. Prima foaie se unge cu ½ din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.

Durata
1 h20 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Lokma
Prajitura Cu Alune Si Ciocolata
Prajitura Cu Smochine
Tarta Cu Dulceata De Visine
Piersici
Pandispan Cu Marmelada
Muffins Cu Nuci
Prajitura De Castane
Prajitura "desteapta"
Cornulete Cu Parizer Si Telemea
Pirogi
Tarta Cu Prune Uscate
Negresa
Placinta Cu Branza De Burduf Si Marar
Prajitura-spuma
Prajitura Mariana
Prajitura Cu Fructe Si Brinza De Vaci
Pupi
Gofrete
Chiftele Din Mere
 

Top Retete Culinare