Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Albinita

Ingrediente
Blatul: 400 gr. faina, 1 ou, 150 gr. zahar, 30 gr. unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 ½ linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 gr. unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 gr. zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise,

Preparare
Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere decit, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se amesteca pe aburi pina se ingroasa. Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina. Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul. Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia. Prima foaie se unge cu ½ din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.

Durata
1 h20 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajiturele Cu Castane
Tarta Spumoasa Cu Coacaze
Bulgari De Zapada
Pricomigdale
Prajitura Cu Mere Aromata
Rulada Cu Frisca
Tarta Cu Pere Si Migdale
Prajitura Cu Marmelada
Prajitura Caramel
Mere Coapte Cu Miere Si Piersici
Prajitura Spornica
Prajitura Cu Gratii
Prajitura Cu Frisca
Prajituri Cu Ciocolata Si Fistic
Prajitura Cu Visine Si Lapte
Prajitura Cu Gem
Prajitura Cu Marmelada Si Lamiie
Cirese In Aluat
Prajitura In Trei Culori
Cartofi De Ciocolata
 

Top Retete Culinare