Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Albinita

Ingrediente
Blatul: 400 gr. faina, 1 ou, 150 gr. zahar, 30 gr. unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 ½ linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 gr. unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 gr. zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise,

Preparare
Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere decit, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se amesteca pe aburi pina se ingroasa. Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina. Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul. Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia. Prima foaie se unge cu ½ din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.

Durata
1 h20 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Angelica
Prajitura Cu Crema De Banane
Prajitura Necoapta Din Biscuiti Cu Crema De Fructe
Savarina Cu Lamiie Si Sirop De Rom
Prajitura Cu Parfum De Vanilie
Prajitura Cu Caise Si Migdale
Banane Mamdazi
Cabana
Prajitura Cu Brinza
Prajitura Cu Crema De Lamiie
Tarta Cu Prune Si Scortisoara
Carti De Joc
Prajituri Schwarzwald
Cornete Cu Frisca
Prajituri Rapide Pentru Ceai
Prajiturele Cu Alune
Cornete Cu Frisca Sau Crema
Fursecuri Simple, Cu Nuca
Placintele Cu Brinza
Corn Cu Nuca Si Scortisoara
 

Top Retete Culinare