Prajitura Cu Visine
Ingrediente
1/2 kg de visine proaspete (sau 1 borcan de 400 g cu visine conservate cu aspirina si zahar), 7 linguri zahar, 5 linguri ulei, 7 oua, 8 linguri faina, coja de portocala sau de lamaie rasa
Preparare
Daca visinile sunt proaspete, se scot samburii, se pun intr-un vas, turnandu-se deasupra 2 linguri pline cu zahar tos. Se lasa cca 1 ora. Se separa ouale de albusuri, se bat albusurile spuma cu cele 7 linguri de zahar puse pe rand. Adaugam unul cate unul galbenusurile, lingura cu lingura uleiul, coaja de portocala sau lamaie si la sfarsit faina in ploaie amestecand usor de jos in sus. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava dreptunghiulara, se toarna aluatul iar deasupra se presara visinile scurse de zeama si trecute prin faina pentru a nu se lasa la fundul tavii. (sau se da tava la cuptor la foc potrivit iar dupa 4-5 minute cand prajitura s-a ridicat putin se pot presara deasupra fructele fara a le mai trece prin faina). Prajitura este gata cand s-a rumenit frumos.
Servire
Se serveste taiata in patrate si presarata cu zahar pudra vanilat. Se pot inlocui cu succes visinile cu caise sau piersici.
Durata
1 h