Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Placinta Ardeleneasca Cu Branza

Ingrediente
600 g faina, drojdie cat o nuca, un praf de sare, o cana de apa calduta, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de marar, 500 g branza, ulei pt. prajit

Preparare
Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit cca 1 ora. Intre timp se prepara umplutura. Se faramiteaza branza cu furculita si se amesteca cu cozile de ceapa verde taiate marunt impreuna cu mararul. Bineinteles, verdeturile se curata si se spala foarte bine. Dupa ce coca a dospit, se ia din ea cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de placinta. Se coace in tigaie in uleiul bine incins, intorcand-o pe ambele parti si intepind-o cu furculita daca se umfla putin. Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.

Servire
Se pot servi ca aperitiv,sau pot constitui o cina de sine statatoare,alaturi de un pahar de bere rece.

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Inteligenta
Mere Coapte Cu Glazura De Zahar Ars
Colomba De Paste
Prajitura Cu Cacao Si Visine
Rusa Si Eleganta
Prajiturea Cu Ness
Negresa In Pijama
Prajitura Metru
Bohema
Prajitura Cu Vanilie
Cremes Nemtesc
Prajitura Cu Rahat Si Nuca
Prajitura Cu Branza Dulce Si Budinca
Ciocolata
Placinta Cu Mere Si Nuci
Prajitura Cu Mere Insiropata
Mazurca
Rafaelo
Carti De Joc
Trufe Cu Ciocolata Amaruie
 

Top Retete Culinare