Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Placinta Ardeleneasca Cu Branza

Ingrediente
600 g faina, drojdie cat o nuca, un praf de sare, o cana de apa calduta, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de marar, 500 g branza, ulei pt. prajit

Preparare
Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit cca 1 ora. Intre timp se prepara umplutura. Se faramiteaza branza cu furculita si se amesteca cu cozile de ceapa verde taiate marunt impreuna cu mararul. Bineinteles, verdeturile se curata si se spala foarte bine. Dupa ce coca a dospit, se ia din ea cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de placinta. Se coace in tigaie in uleiul bine incins, intorcand-o pe ambele parti si intepind-o cu furculita daca se umfla putin. Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.

Servire
Se pot servi ca aperitiv,sau pot constitui o cina de sine statatoare,alaturi de un pahar de bere rece.

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Fructe Si Brinza De Vaci
Prajitura Mariana
Strudel Cu Mere
Prajitura Cu Portocala
Prajitura Cu Mere Si Bezea
Prajitura Caramel
Galuste Cu Capsuni
Prajitura Cu Vanilie
Cartofi De Biscuiti
Prajitura Cu Piersici Si Bezea
Profiterolles Cu Frisca
Portocale In Pijama
Prajitura Cu Visine
Prajitura Cu Piersici
Delicatese Cu Cocos
Savarina De Gris
Prajitura Cu Banane Daniela
Pandispan Cu Marmelada
Prajitura Nuca Cu Crema
Muffins Cu Cacao Si Brinza Philadelphia
 

Top Retete Culinare