Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Placinta Ardeleneasca Cu Branza

Ingrediente
600 g faina, drojdie cat o nuca, un praf de sare, o cana de apa calduta, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de marar, 500 g branza, ulei pt. prajit

Preparare
Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit cca 1 ora. Intre timp se prepara umplutura. Se faramiteaza branza cu furculita si se amesteca cu cozile de ceapa verde taiate marunt impreuna cu mararul. Bineinteles, verdeturile se curata si se spala foarte bine. Dupa ce coca a dospit, se ia din ea cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de placinta. Se coace in tigaie in uleiul bine incins, intorcand-o pe ambele parti si intepind-o cu furculita daca se umfla putin. Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.

Servire
Se pot servi ca aperitiv,sau pot constitui o cina de sine statatoare,alaturi de un pahar de bere rece.

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Albus
Prajitura Necoapta Din Pireu De Castane Si Biscuiti
Papanasi Cu Mere
Strudel Cu Mere
Bomboane De Cafea Cu Nuci
Tarta Cu Bezea
Corabioare
Prajitura Cu Visine, Caise Sau Prune
Domino
Rulada De Lamiie
Pandispan
Rulada De Ciocolata
Negrute
Prajitura Cu Capsune Sau Fragi
Placinta Cu Visine (caise, Prune)
Cabana
Bombe De Ciocolata
Prajitura Cu Fructe
Rulada De Nuci Cu Marmelada
Prajitura De Martipan
 

Top Retete Culinare