Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Brinzoaice

Ingrediente
Pt. coca: 400 gr. faina alba, 150 gr. untura, 1 pahar cu lapte, 50 gr. drojdie, 3 lingurite zahar, 1 lingurita rasa de sare. Pt. umplutura: 200 gr. brinza, 1 ou, 1 lingura de smintina, 1 lingurita de faina, sare, vanilie, zahar dupa gust

Preparare
Brinza de vaci se da prin sita, se freaca apoi cu un ou, faina, smintina, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust. Se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura, bine sleita, nu lichida. Se framinta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga, turnat incet, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea. Se framinta mai departe si cind aluatul nu se mai lipeste de vas, se da de o parte la rece, lasindu-l sa creasca cu incetul cam 3 ore. Se intinde foaia de aluat nu prea subtire, se taie patrate de 8-9 cm, se pune deasupra cite o lingurita de brinza, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasind usor cu degetul sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor, la foc potrivit.

Servire
Se pudreaza cu zahar vanilat

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Visine
Prajitura Cu Visine, Caise Sau Prune
Baclava Turceasca
Papanasi Cu Mere
Praline Cannelle
Prajitura Cu Brinza Dulce (kaesekuchen)
Ciocolata De Casa Cu Alune Si Stafide
Prajitura Cu Crema De Lapte
Tarta Cu Bezea
Prajitura Rulata
Triunghiuri Cu Marmelada
Prajitura Cu Fidea
Prajitura Speciala Cu Stafide
Prajitura Musuroi
Prajitura Cu Visine Pufoasa
Brinzoaice
Rulada Cu Crema De Ness
Tarta Cu Zmeura
Prajitura Cu Cacao Si Visine
Ursuleti
 

Top Retete Culinare