Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Brinzoaice

Ingrediente
Pt. coca: 400 gr. faina alba, 150 gr. untura, 1 pahar cu lapte, 50 gr. drojdie, 3 lingurite zahar, 1 lingurita rasa de sare. Pt. umplutura: 200 gr. brinza, 1 ou, 1 lingura de smintina, 1 lingurita de faina, sare, vanilie, zahar dupa gust

Preparare
Brinza de vaci se da prin sita, se freaca apoi cu un ou, faina, smintina, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust. Se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura, bine sleita, nu lichida. Se framinta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga, turnat incet, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea. Se framinta mai departe si cind aluatul nu se mai lipeste de vas, se da de o parte la rece, lasindu-l sa creasca cu incetul cam 3 ore. Se intinde foaia de aluat nu prea subtire, se taie patrate de 8-9 cm, se pune deasupra cite o lingurita de brinza, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasind usor cu degetul sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor, la foc potrivit.

Servire
Se pudreaza cu zahar vanilat

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Dame Blanche
Prajitura Ieftina Cu Cirese Sau Alte Fructe
Pandispan
Prajitura Durere
Rulada Cu Frisca
Muffins Cu Nuci
Gateu A L`anglais
Prajitura Cu Dulceata De Visine
Desert Din Dovleac
Fagure Tiganesc
Tarta De Mere
Prajitura Zeilor
Tarta Cu Prune Si Scortisoara
Prajitura Cu Brinza De Vaci Si Capsuni
Prajituri Tosca
Tarta De Visine
Rulada Pufoasa Cu Gem De Portocale
Prajitura Porumbita
Prajitura Cu Prune Si Migdale
Tarta Cu Mere Si Bezea
 

Top Retete Culinare