Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Baclava Turceasca

Ingrediente
Pentru 10 portii:

Preparare
Apa si zaharul se fierb, amestecind din cind in cind. Din serbetul care fierbe se pica o picatura pe o unghie. Daca pe unghie nu curge in stinga sau in dreapta, inseamna ca serbetul e gata. Din faina, oua si sare se face un aluat. Se framinta pina devine ca lobul urechii de moale. Din aluat se rup bucati de marimea unei cepe medii. Bucatile astfel rupte (30) se intind (aceste foi se numesc yufca) la marimea tavii care se va folosi. Se foloseste amidon la intinderea yufcilor. Se amesteca untul topit cu margarina topita. Se unge fundul tavii. Se asaza in tava cite o yufca si cite un strat de nuca pisata pina se pun toate foile si toata nuca. Marginile foilor care ies peste marginea tavii se intorc spre tava. Se taie baklavaua in lung si in lat.

Servire
Se serveste dupa ce baklavaua a absorbit bine serbetul.

Durata
40 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Tarta Cu Prune
Prajitura Cu Amoniac
Minciunele
Cornuri
Napolitane
Profiterolles Cu Frisca
Prajitura Cu Brinza Si Budinca De Vanilie
Prajitura Cu Frisca
Prajitura Mirela
Rafaello
Prajiturele Pentru Ceai
Placinta Cu Mere Cu Doua Tipuri De Aluat
Rulada Cu Nuca De Cocos Si Cacao
Strudel Cu Mere Foarte Simplu
Portocale In Halat
Prajitura Cu Biscuiti
Prajitura "zi Si Noapte"
Prajitura Fina Cu Mac
Cabana
Prajitura Cu Mere Si Migdale
 

Top Retete Culinare