Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Branzoaica Cu Afine

Ingrediente
Aluat: 230 g faina, 2linguri amidon, 125 g unt rece, 75 g zahar, un ou. Umplutura: 500 g afine proaspete, congelate sau din compot, 10 biscuiti cu aroma de migdale, 4 oua, 500 g branza de vaci, 100 g zahar, sucul si coaja rasa de la o lamaie, 2 linguri am

Preparare
Faina se framanta cu amidonul, untul, oul pana capata o consistenta cremoasa. Se formeaza o bila de aluat care se tine la rece 30 min. Se spala si se lasa sa se scurga afinele proaspete. Cele congelate se lasa la dezghetat iar cele din compot se pun la scurs. Se zdrobesc biscuitii. Pentru umplutura se iau 2 oua si se separa. Branza de vaci se amesteca cu 2 oua intregi si 2 galbenuse, zaharul, sucul de lamaie, amidonul. Se bat albusele spuma si se amesteca usor cu masa de branza. Se imbraca cu aluatul o forma rotunda. Se presara cu biscuitii zdrobiti si se pun afinele. Se toarna peste fructe branza. Se coace prajitura la cel mai de jos nivel al cuptorului 40 min apoi se ridica tava la mijlocul cuptorului si se coace 25 min. Se lasa prajitura sa se raceasca in forma, apoi se scoate si se pudreaza cu zahar.

Durata
1 h10 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Marmelada De Caise
Prajitura Cu Caise
Brinzoaice
Baclava Cu Sirop De Rom
Tiramisu Ii
Prajitura Cu Crant
Prajitura Cu Gris Si Scortisoara
Bombe De Ciocolata
Strudel Special Cu Mere
Gateu A L`anglais
Rulada De Lamiie
Prajitura Cu Fructe (prune)
Prajitura Cu Banane Daniela
Cornulete Cu Zahar Pudra, Vanilie Si Nuci
Prajitura Rapida
Tarta Dubla Cu Visine Si Caise
Bezele Cu Lamaie
Galuste Cu Prune Cu Aluat Cu Gris
Prajitura Musuroi
Prajitura De Migdale
 

Top Retete Culinare