Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura Cu Piersici Si Glazura

Ingrediente
Aluat: 100g zahar, 200g smantana acra, 3 oua, 200g faina, 1 plic (15g) praf de copt, 1 plic zahar vanilat, sucul si coaja unei lamai, o conserva piersici sau 500g fructe proaspete

Preparare
Pentru aluat se amesteca in robot ouale intregi cu zaharul si apoi se pune smantana si coaja de lamaie rasa. La final faina + praful de copt. Fructele se taie felii. In tava pregatita cu hartie de copt se toarna aluatul (care curge). Se aseaza deasupra feliile de piersica. Cuptorul se incalzeste la 180 grade si se pune prajitura 15 min. In timp ce prajitura este la cuptor pregatim glazura. Intr-o tigaie se pune laptele sau apa si untul la topit. Cand s-a topit se adauga zaharul si se fierbe cateva minute amestecand continuu pina apar "bubite" la suprafata. Se adauga apoi migdalele felii si se mai dau 3-4 clocote pina se ingroasa putin. Se scoate tava din cuptor si se intinde glazura peste aluatul care s-a intarit deja. Se intinde foarte usor cu lingura. Se mai pune 25-30 min la copt. Se incearca cu scobitoarea.

Servire
Rece se taie felii.

Durata
45 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajiturele Pentru Ceai
Cartofi
Bezele Cu Cafea
Prajitura Cu Caise Si Mac
Caise
Prajituri Rapide Pentru Ceai
Triunghiuri Cu Nuca
Banane Mamdazi
Cirese In Aluat
Negresa De Post
Bombe De Ciocolata
Prajitura Rodica
Prajitura Cu Prune Si Alune
Harlekin
Choux A La Crème (gogosi Cu Crema)
Cartofi De Ciocolata
Trufe
Patratele Cu Crema Si Nuca De Cocos
Prajitura Cu Caise
Prajitura Cu Brinza
 

Top Retete Culinare