Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura Olguta

Ingrediente
Foile: 200 gr. faina, 100 gr. unt sau margarina, 100 gr. zahar pudra, 2 linguri cacao, 2 linguri iaurt, 2 lingurite amoniac stins in otet, 1 ou; pandispan: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, amoniac, otet; Crema: ¾ l lapte, 7 linguri faina,

Preparare
Foile: se amesteca toate ingredientele, se face o coca, se imparte in doua, se intinde cit tava (unsa cu unt) si se coace. Nu se lasa sa se rumeneasca. Pandispan: galbenusurile se freaca cu 5 linguri de zahar si amoniac stins in otet. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu restul. Se unge tava cu unt, se intinde compozitia si se pune la cuptor. Crema: Se opreste putin lapte rece ca sa se dizolve faina. Cind laptele a dat in clocot, se adauga faina dizolvata si zaharul vanilat. Se fierbe pina se ingroasa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca continuu pentru a nu prinde pojghita. Margarina se freaca cu 200 gr. zahar farin si putin cite putin se adauga din compozitia fiarta si racita. Se pune pe o foaie jumatate din crema, la mijloc pandispan, crema si cea de-a doua foaie. Se pudreaza si se taie a doua zi.

Durata
1 h25 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Deliciu Cu Nuci, Vanilie Si Dulceata
Triunghiuri Cu Nuca
Prajiturele Cu Nuci
Prajitura Cu Ulei Si Fructe
Domino
Prajitura Cu Dulceata De Visine
Prajitura Cu Nuci
Prajitura Cu Mere
Prajitura Cu Visine, Caise Sau Prune
Bombe De Ciocolata
Cataif
Prajitura Durere
Tarte Cu Capsuni
Patratele Cu Crema Si Nuca De Cocos
Prajitura Cu Mere Aromata
Prajitura Cu Nuca De Cocos Si Cola
Fursecuri Simple, Cu Nuca
Placintele Cu Visine
Prajitura Cu Malai Si Drojdie
"turo Rudi"
 

Top Retete Culinare