Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Negresa

Ingrediente
250 g margarina, 500 g zahar, 5 linguri cu cacao, 1 cana cu lapte, 4 oua, 200 g faina, 1 pachet praf de copt, nuci, rom , ciocolata, coaja de lamaie

Preparare
Se pune la fiert margarina impreuna cu: zahar, lapte, cacao. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, nuci (aceasta va fi glazura). Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma. Compozitia se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, se toarna peste ea glazura si se poate presara nuca de cocos.

Servire
Se poate insiropa inainte de punerea glazurii cu un sirop din 200 ml apa, 7 linguri de zahar, zahar vanilat. Se pun la fiert pentru un gust mai bun, se poate carameliza zaharul si se adauga apa, se da un clocot.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Bulgari De Zapada Cu Fructe
Prajitura Mariana
Prajitura "petre "
Baclava Cu Sirop De Rom
Prajitura Melania
Nuga De Zahar Ars
Rulada De Nuci Cu Marmelada
Prajitura Cu Fanta
Cremsnitul Puturosului
Prajitura Zoe
Bezele Cu Ciocolata Si Alune
Galuste Cu Prune
Prajitura De Biscuiti Cu Crema De Fructe
Fursecuri Din Albusuri
Tarta De Piersici
Savarina Cu Frisca De Albus
Rusa Si Eleganta
Tiramisu Cu Brinza Mascarpone
Mingiute Cu Visine
Delicatese Cu Cocos
 

Top Retete Culinare