Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura Cu Brinza De Vaci Si Capsuni

Ingrediente
500 gr. capsuni, 500 gr. brinza de vaci neteda, 150 gr. zahar, 4 albusuri, 1 lingurita esenta de migdale, 3 foi de gelatina, 3 linguri zahar tos

Preparare
Se amesteca intr-un castron brinza de vaci cu 100 gr. de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece si se pun pe foc, intr-o craticioara, trei linguri de apa sa se infierbinte. Se scoate gelatina din bol, se preseaza intre palme ca sa se scurga, se pune in apa clocotita (luata de pe foc) si se amesteca bine pina ce se topeste. Se toarna gelatina peste compozitia de brinza si se amesteca bine cu telul. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitie. Se tapeteaza cu hirtie (doar pe fund) sase forme rotunde cu marginile drepte, se toarna compozitia in ele si se lasa sa stea la frigider cel putin patru ore. Se curata si se spala capsunile, se mixeaza 200 g cu zaharul ramas si se pune la frigider sosul obtinut. Se pastreaza 6 capsuni intregi, iar celelalte se taie in patru. Se rastoarna prajiturile - desprinzindu-le cu un cutit cu lama subtire - pe farfurii si se indeparteaza hirtia pentru copt. Se pune la mijlocul fiecareia cite o capsuna intreaga si de jur imprejur sferturi de capsuni, se toarna peste ele sosul, se presara cu zahar si se servesc imediat.

Durata
45 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Alune Si Cacao
Sarailie
Cataif Cu Frisca
Prajitura Marmorata Cu Fructe
Prajitura Hilda
Bohema
Prajitura Frageda Cu Mere
Prajitura Cu Crema De Zahar Ars
Prajitura Cu Crema De Vanilie
Prajitura Emma
Muffins Cu Coniac
Prajitura "ambasador"
Prajitura Cu Nuca Si Crema Ganaj
Prajitura "zi Si Noapte"
Prajitura Cu Crema De Nuci
Prajiturele Vanilate
Prajitura Din Brinza De Vaca Si Nuci
Prajitura Cu Gris Si Scortisoara
Rulouri Cu Marmelada
Prajitura Cu Mere Si Biscuiti
 

Top Retete Culinare