Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Vieneza

Ingrediente
200 g faina, 120 g unt sau margarina, 330 g zahar, 7 oua, 1 pachetel praf de copt, 1 borcan gem(400 g), 250 nuca macinata

Preparare
200 g faina, 120 g unt (margarina), 80 g zahar, 1 ou, 1 pachetel de praf de copt Se framinta totul bine si compozitia se aseaza in tava unsa cu ulei (margarina) si tapetata cu faina. Aceasta compozitie are o consistenta moale. Deasupra se unge cu gem ( un borcan de 400 g ). Peste toate acestea se toarna urmatoarea compozitie: - 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, se incorporeaza pe rind 6 galbenusuri, dupa care se amesteca cu 250 g nuca macinata. Tava cu cele trei compozitii, una peste alta, se pune la copt. Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se toarna deasupra o glazura de ciocolata. Glazura: 1 pahar de apa (200 ml) se fierbe impreuna cu 250 g zahar pina se leaga; se ia de pe foc si se pun 2 linguri de cafea lichida, 2 linguri de rom, 2 linguri de cacao si 100 g de unt. Glazura se toarna peste prajitura cind este putin calda. Prajitura este mai gustoasa a doua zi de la preparare ( daca mai rezistati pina atunci ).

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Baclava Cu Sirop De Rom
Prajitura Mosaic
Papanasi Prajiti
Prajitura Cu Mere Si Vin
Prajitura Delicioasa Cu Nuci
Semlar
Prajitura Cu Albus
Melcisori Cu Mere
Deliciu Cu Nuci, Vanilie Si Dulceata
Prajituri Tosca
Prajitura Cu Frisca
Ochi De Monstrulet
Savarina Olexiuc
Rulada Cu Nuca
Cartofi De Biscuiti
Prajitura "desteapta"
Placinta Cu Mere, De Post
Placinta Cu Branza
Prajitura Amandina
"turo Rudi"
 

Top Retete Culinare